Позивний "Фартовий"... 21 весна тільки розпочалась і виявилась останньою: "Нічого не було свого. Гірке сирітство. Все-все, що у нього тепер своє - це могила. Своя могила...", - Альчинська

Простий хлопчина з Луганщини, інтернатівець та спортсмен, відчайдушний морпіх. Він просто любив свою Україну і віддав їй все що мав... Указом Президента України від 10 квітня 2017 року нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно)

Ірина Альчинська дуже знайшла дуже проникливі слова, згадуючи загиблого героя. Патріоти України пропонують ознайомитись з її постом та пом'янути разом цього чудового хлопця

"Згадайте. прошу. нічого у нього не було свого. гірке сирітство. навіть ховали чужі, не рідні. все, що у нього тепер своє - це могила. своя могила. 2 метри землі.

думаєте його життя варте, щоб йому сказали -герої не вмирають. щоб виродки наживались, крали, багатіли.
щоб ми тут, у фб, под мірним нєбом, звиклі уже. ми. дорослі і розумні.

чи ми вважаємо, що в світі є хоч щось важливіше за його життя. за дітей, які не народяться від нього.
за дівчину, що не стала щасливою з ним і їх дітьми? скільки їх в землі уже.

Боже милосердний! що ж ти допускаєш? подивіться на нього, люди. заплачте. нема нам прощення
Саша Веремеєнко. 36 (ОБрМП.-ред.) 20 років".

Олександр Юрійович Веремеєнко боєць морської піхоти ВМС ЗСУ. Учасник російсько-української війни. Позивний «Фартовий». Народився 16 липня 1996 в селі Новоселівка, Старобільського району, Луганської області. В дитинстві втратив батька. У 2013 році закінчив загальноосвітню школу-інтернат міста Сєвєродонецьк. 29 липня 2016 року підписав контракт на військову службу.

"Вступив до Рубіжанського технікуму, де повинен був отримати спеціальність електрогазозварника. Але, на жаль, війна не дала це зробити ... У липні 2016 року, як тільки йому виповнилося 20 років, Олександр підписав контракт і пішов на військову службу до лав ВМС України... Майже кожен його постріл з гранатомета вражав ціль (звідки і бойове прізвисько героя.-ред.). Паралельно хлопець продовжував заочно навчатися в технікумі... А ще Саша любив спорт і не залишав занять спортивними вправами навіть на передовій. Він був дуже світлою людиною, позитивний, життєрадісний, з чистим серцем" , - згадувала Тетяна Барвінська в групі "Остання шана".

“З Луганщини. Українець”, – написав хлопець в автобіографії. З 15 жовтня 2016 виконував завдання на території проведення антитерористичної операції, Оперативно-тактичне угруповання «Маріуполь». Навіть не відпрошувався до технікуму на час зимової сесії, згадують бойові побратими свого "козака луганського".

6 березня 2017 року загинув від кульового поранення в ході 3-годинного бою поблизу с. Водяне, на Маріупольському напрямку. бойовий товариш Сашка «Стаф» про смерть «Фартового»: «Нас почали обстрілювати жорстко, і він говорить, "Стаф, давай закинемо щось їм!". Я говорю: "Ну давай. Термобар закинемо!" І тільки він вийшов з бліндажа і все, останні йоги слова "по мені влучили" і впав".

Похований 8 березня на військовому кладовищі в с. Чмирівка біля Старобільська. Мати померла того ж 2017 року….

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...