"Працював, як всі": На Франківщині арештували майно керівника "Укравтодору", підозрюваного у розтраті 105 000 000

Посадові особи Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області здійснили розтрату бюджетних коштів, виділених на проведення поточного ремонту автомобільної дороги Н-10 Стрий-Мамалига.

Любомир Семанів. Ілюстрація: соцмережі.

Івано-Франківський міський суд наклав арешт на нерухоме та рухоме майно першого заступника начальника та голови тендерного комітету Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області Любомира Семаніва, який підозрюється за ч. 5 ст. 191КК України («Привласнення, розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах»). Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на ухвалу суду від 27 грудня.

Під арештом опинилися земельна ділянка площею 0,08 га у с. Підпечери, частина виробничих приміщень у смт Брошнів-Осада (усе - в Івано-Франківській області), автомобілі Nissan Navara, 2007 року випуску, Renault Premium, 2004 року випуску, напівпричіп Feldbinder, 1993 року випуску. У клопотанні слідчого наголошується, що це майно посадовця є предметом кримінального правопорушення та може бути використано як доказ факту чи обставин, що з’ясовуються під час досудового розслідування.

У прес-службі генпрокуратури додають, що посадові особи Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області здійснили розтрату бюджетних коштів, виділених на проведення поточного середнього ремонту автомобільної дороги Н-10 Стрий-Мамалига. Досудове розслідування виявило завищення у два рази ціни на окремі матеріальні ресурси, використані при виконанні вищевказаних робіт (надання послуг), що призвело до завдання збитків державному бюджету на суму понад 105 млн грн.

У рамках цього провадження перший заступник начальника Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області Любомир Семанів 21 грудня одержав підозру за ч. 5 ст. 191 КК України. Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...