Правоохоронці Києва викрили групу осіб, що легалізувала в Україні російських злочинців

Наразі затримали та повідомили про підозру 4 особам, у тому числі помічнику заступника Міністра МВС РФ.

Фото:http://kyiv.gp.gov.ua/

Столична прокуратура спільно з Нацполіцією викрили групу осіб, які сприяли незаконній легалізації в Україні російських злочинців. Про це повідомляє сайт Прокуратури Києва, передають Патріоти України.

Слідство встановило, що учасники злочинної схеми подавали підроблені документи до Державної міграційної служби, на підставі чого розшукувані особи отримували громадянство України та у подальшому укладали фіктивні шлюби з громадянками України.

"З метою максимально прискорити процес реєстрації шлюбу, до територіальних відділів РАГСів надавались підроблені довідки про нібито вагітність цих жінок. У подальшому упродовж місяця шлюб розривався, а розшукувані особи залишалися на прізвищах фіктивних дружин", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що деякі особи навіть імітували свою загибель на території України, щоб у подальшому бути знятими з розшуку у РФ.

"У такий спосіб зловмисники сприяли незаконній легалізації та унеможливленню подальшої ідентифікації 5 іноземних громадян, які перебували у розшуку за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів", - йдеться в повідомленні.

Наразі затримали та повідомили про підозру 4 особам, у тому числі помічнику заступника Міністра МВС РФ.

У фігурантів провадження виявили та вилучили велику кількість внутрішніх та міжнародних паспортів різних країн, підроблені посвідки на проживання, службові посвідчення, зброю, а також понад 230 тисяч гривень, 134 тисячі доларів, понад 14 тисяч євро та 1,4 мільйона російських рублів. Слідчі дії тривають.

Українці можуть отримати субсидію, навіть працюючи на пів ставки: Що треба знати

понеділок, 29 квітень 2024, 12:42

Деякі українці можуть отримати субсидію на житлово-комунальні послуги. Йдеться про тих, чиї доходи не можуть покрити витрати на комуналку. Крім цього, на пільгу також можуть розраховувати особи, які працюють неповний робочий день. Детальніше про це роз...

“Зараз охочих йти до ЗСУ, ставати на захист зовсім немає": Боєць "Азову" різко звернувся до українців

понеділок, 29 квітень 2024, 11:44

Люди, що тільки не вигадують: то тут Тису перепливають, топляться в тій. Та краще ти піде і загинь, як справжній чоловік, як справжній воїн, який став на захист своєї сім'ї, своєї держави, своєї нації, чим ти просто потонеш, як щур. Про це боєць 12-ї б...