​Православні відзначають день Успіння праведної Анни, матері Богородиці. Що потрібно знати

На Сході храми, присвячені св. Анні з'являються з VI століття. На Заході - лише з XII століття, а посилене шанування відбувається з XIV століття

7 серпня християни східного обряду святкують Успіння праведної Анни, матері Богородиці, римо-католики і православні, котрі перейшли на Григоріанський календар, - 26 липня, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Праведна Анна, мати Богородиці, була дочкою священика Матфана і дружини його Марії, з коліна Левіна, роду Ааронового. Святий праведний Іоаким, син Варпафіра, був нащадком царя Давида, якому Бог обіцяв, що від насіння його нащадків народиться Спаситель світу. Подружжя, Іоаким і Анна, жили в Назареті Галілейському. Вони не мали дітей до глибокої старості і все життя тужили про це. Їм доводилося переносити презирство і глузування, так як в той час бездітність вважалася ганьбою. Але вони ніколи не нарікали, і тільки гаряче молилися Богу, смиренно сподіваючись на Його Волю. Одного разу, під час великого свята, дари, які праведний Іоаким взяв до Єрусалиму для принесення їх Богу, не були прийняті священиком Рувимом, який вважав, що бездітний чоловік не може приносити жертву Богу.

Це дуже засмутило старця, і він, вважаючи себе самим грішним з людей, вирішив не повертатися додому, а оселитися на самоті в пустельному місці. Його праведна дружина Анна, дізнавшись, якого приниження зазнав рідний чоловік, стала в пості і молитві скорботно просити Бога про дарування їй дитини. У пустельній самоті і пості про те ж просив Бога і праведний Іоаким. І молитва святого подружжя була почута - їм обом Ангел сповістив про те, що народиться у них Донька, яку благословить весь рід людський.

За велінням Небесного Вісника, праведні Іоаким і Анна зустрілися в Єрусалимі, де, за обітницею Божою, у них і народилася Дочка, названа Марією. Святий Іоаким помер через кілька років по введенні в храм Благословенною своєї Дочки, в 80-річному віці. Свята Анна померла у віці 79-ти років, через два роки після нього, провівши свої останні роки при храмі, поряд з Дочкою.

Імператор Юстиніан II оновив храм на честь Анни, бо праведна Анна явилась його вагітній дружині, тоді ж тіло її і покривало (мафорій) були перенесені до Константинополя.

Боротьба тривала 10 днів: Легендарний боксер-чемпіон помер після нападу епілепсії за кермом

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:22

Колишній чемпіон Великобританії та Європейського союзу з боксу Віллі Лімонд помер у віці 45 років, повідомив його син у соціальних мережах. З Лімондом, який виграв 42 зі своїх 48 боїв на професійному рингу з 1999 по 2023 рік, 6 квітня стався епілептичн...

У липні Україну накриють зливи та град: Синоптикиня дала довгостроковий прогноз і попередила про "сюрпризи"

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:47

Наприкінці квітня в Україні буде похолодання, можуть навіть вдарити заморозки вночі, а на початку червня пройдуть сильні дощі зі шквалами. Однак, за прогнозами погоди від наших фахівців, літо в Україні буде на 1-2 градуси теплішим за норму, і вже в дру...