Правило не працює! Супрун розвінчала популярний міф про дитячі хвороби влітку

Батькам потрібно бути уважними в спеку і постійно стежити за дитиною.

Ілюстрація: goodfon.ru

В. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун розвіяла міф про дитячі хвороби, які можуть виникнути влітку, коли на вулиці спека. Так, вона зазначила, що головна помилка багатьох батьків - це "закутування" дітей у багато шарів теплого одягу, коли на вулиці спекотна погода, повідомляють Патріоти України.

"Коли стовпчик термометра починає стрімко рости, один з найбільших ризиків для дітей - перегрітися. І дуже часто зустрічаються батьки, які навіть в спеку одягають малюків в шапки, кофти та шкарпетки, щоб "не продуло", - зазначила Уляна, додавши, що поширене правило, що дитині потрібно надягати на один шар одягу більше, ніж собі, не працює, коли на вулиці спека.

За її словами, батькам потрібно бути уважними в спеку і постійно стежити за дитиною. Обмін речовин у дітей та дітей проходить більш інтенсивно, ніж у дорослих. При цьому виробляється велика кількість тепла, від якого дитячому організму потрібно позбавлятися. У спеку цей процес проходить важче, тому діти набагато швидше перегріваються і зневоднюються в жарку погоду.

Вибір правильного одягу для малюка і надійний захист від сонця - дуже важливі завдання. Також в.о. міністра охорони здоров'я оприлюднила кілька порад, яких потрібно дотримуватися, щоб уникнути перегріву в спеку:

Вибирайте одяг з натуральних тканин

Одяг з щільно тканих матеріалів надає найкращий захист (наприклад, котон, легкі бавовняні тканини, льон). Такий одяг дозволить шкірі "дихати", одночасно захищатиме від шкідливого впливу ультрафіолетових променів.

Обов'язковий атрибут в спеку - кепка або панамка

Найбільший рівень захисту забезпечують головні убори, які захищають від сонячних променів не тільки верхню частину голови дитини, а й вуха і шию - капелюхи або панамки. Якщо ви вибрали кепку, стежте за тим, щоб у дитини були захищені плечі і вуха.

Намагайтеся проводити більше часу в тіні

Отримання сонячних опіків в дитинстві подвоює ризик розвитку меланоми пізніше. Незалежно від одягу, яку ви вибрали, краще тримати малюка подалі від прямих сонячних променів. Особливо в проміжок між 10:00 і 16:00.

Не забувайте про воду

Діти погано розрізняють сигнали тіла про спрагу, і більше ризикують піддатися зневодненню. Тому їм слід нагадувати про питво. Тіло дітей містить більше води, ніж у дорослих, і тому для них втрата рідини - критична проблема. Крім того, діти активно рухаються, і більше втрачають вологу через шкіру. Дітям радять споживати воду протягом усього дня, і особливо під час активних ігор або занять спортом. Важливо, щоб протягом дня дитина завжди мала доступ до питної води.

Пролунали постріли: У Чернівецькій області цивільні накинулися на працівника ТЦК

субота, 20 квітень 2024, 16:41

У Чернівецькій області місцеві скоїли масовий напад на працівників ТЦК та СП. Один з працівників ТЦК відкрив вогонь, передають Патріоти України. Як повідомляє прес-служба обласного ТЦК, інцидент стався сьогодні, поблизу села Чорногузи, під час здійснен...

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку (фото)

субота, 20 квітень 2024, 16:19

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку в Голосіївському районі. Про це повідомила патрульна поліція Києва та оприлюднила відповідні фото, передають Патріоти України. "У Голосіївському районі інспектори отримали повідомлення п...