Президент задовольнив петицію: Російську мову у паспортах українців замінять на англійську

З цього приводу до Кабінету міністрів вже направлено відповідне звернення для внесення законодавчих змін.

В українському паспорті тепер буде лише 2 написи - українською та англійською мовами. Ілюстрація:tsn.ua

Петро Порошенко підтримав електронну петицію про надання громадянам країни паспорта тільки українською мовою без російської.

Згідно відповіді, оприлюдненої на сайті глави держави, Порошенко підтримує обурення громадян України про дублювання в паспорті друкованої інформації мовою держави, визнаної Верховною Радою України агресором проти України. Про це пише Корреспондент, передають Патріоти України.

"Враховуючи патріотичну позицію підписантів, а також прагнення українського суспільства до інтеграції в Європейський Союз, вважаю за необхідне дублювання друкованої інформації в паспорті громадянина України російською мовою замінити на англійську мову як мову міжнародного спілкування", - йдеться у відповіді президента на петицію.

Президент повідомив, що направив звернення до Кабінету міністрів з пропозицією забезпечити відповідно до компетенції внесення законодавчих змін для вжиття відповідних заходів.

Як повідомлялося раніше, нові ID-картки для ідентифікації людини, які введуть в Україні замість внутрішніх паспортів, будуть оформлятися з 1 січня 2016 року.

Мінус майже 20 тис. посад: В Україні почнуться масові скорочення - ось хто потрапить під удар

вівторок, 19 березень 2024, 8:05

В Україні з 1 квітня 2024 року відбудеться скорочення вакантних штатних посад у системі державних органів влади. Планується. що скорочення торкнеться 19,3 тисячі посад. Про це йдеться на сайті Міністерства фінансів України, передають Патріоти України. ...

Викликав на розмову у безлюдному місці: В Індії чоловік відрубав руку коханій, яка зібралася заміж за іншого

вівторок, 19 березень 2024, 7:38

В Індії молодий чоловік посварився із коханою через те, що її вирішили видати заміж за іншого, і відрубав їй руку, передають Патріоти України. 25-річний Ринку з округу Уннао штату Уттар-Прадеш кілька місяців зустрічався із дівчиною. Попри це, сім'я інд...