Президент задовольнив петицію: Російську мову у паспортах українців замінять на англійську

З цього приводу до Кабінету міністрів вже направлено відповідне звернення для внесення законодавчих змін.

В українському паспорті тепер буде лише 2 написи - українською та англійською мовами. Ілюстрація:tsn.ua

Петро Порошенко підтримав електронну петицію про надання громадянам країни паспорта тільки українською мовою без російської.

Згідно відповіді, оприлюдненої на сайті глави держави, Порошенко підтримує обурення громадян України про дублювання в паспорті друкованої інформації мовою держави, визнаної Верховною Радою України агресором проти України. Про це пише Корреспондент, передають Патріоти України.

"Враховуючи патріотичну позицію підписантів, а також прагнення українського суспільства до інтеграції в Європейський Союз, вважаю за необхідне дублювання друкованої інформації в паспорті громадянина України російською мовою замінити на англійську мову як мову міжнародного спілкування", - йдеться у відповіді президента на петицію.

Президент повідомив, що направив звернення до Кабінету міністрів з пропозицією забезпечити відповідно до компетенції внесення законодавчих змін для вжиття відповідних заходів.

Як повідомлялося раніше, нові ID-картки для ідентифікації людини, які введуть в Україні замість внутрішніх паспортів, будуть оформлятися з 1 січня 2016 року.

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...

В Одесі розпочався білкопад. Зоологи пояснили чому це відбувається і як небайдужі свідки можуть зарадити

субота, 20 квітень 2024, 5:58

Через власну допитливість білченята випадають з гнізда, а потім не можуть повернутися назад. В Одесі маленькі білочки, які нещодавно народилися, випадають з гнізд прямо на людей. Про це повідомили у комунальній установі "Одеський зоологічний парк". ....