Президент зателефонував військовим, які підбили БМП росіян під Новотроїцьким (фото)

Петро Порошенко привітав бійців з черговою невеликою перемогою над ворогом.

Петро Порошенко. Фото: rian.com.ua.

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з бійцями 41 мотопіхотного батальйону, які 24 травня знищили БМП бойовиків НЗФ під Новотроїцьким Донецької області. Про це Порошенко написав у "Фейсбуці", передають Патріоти України.

"Зателефонував до солдат 41 мотопіхотного батальйону. Пишаюся бійцями, які під Новотроїцьким знищили БМП противника. У хлопців чудове почуття гумору. Тільки так ми зможемо перемогти "Мордор". Саме на таких воїнах, як ці, тримається наша армія",- написав Порошенко.

Про дзвінок Порошенко розповів очевидець, військовослужбовець 41 батальйону, який пише в Facebook під ніком Мартін Брест. "Я не буду интриговать дальше. Да, я хотел написать пост вечером. Но... меня распирает. Я пишу в машине, мы едем, буду краток. История будет потом. А пока..." — розпочав свою розповідь боєць АТО.

"А пока — сегодня вечером на одном из сотен пыльных ВОПов зоны АТО, с обычными людьми обычных профессий, раздался звонок по защищенной связи. Трубку взял Василий Дансер. Трубка сказала "Ожидайте". Потом опять "Ожидайте". "Хорошо" сказал Танцор и потянулся за сигаретами. Потом в трубке опять щелкнуло.
— Я слушаю, — сказал Вася.
— И я слушаю - сказали в трубке, — Это Василий?
— Да, — ответил командир одного из обычных пыльных ВОПов зоны АТО, с обычными людьми обычных судеб, — Здравствуйте, Петр Алексеевич", — розповів Мартін Брест.

Кілька дивом вцілілих по селах тварин дають надію: В Україні взялися відновлювати породу коней, котрою їздили давньоруські князі та запорозькі козаки

субота, 20 квітень 2024, 9:40

В Україні взялися відновлювати втрачену древню популяцію аборигенних поліських коней. Їх вважали вимерлими, але в селах у людей вдалося ще знайти кількох. Як відновлюють кінну породу, притаманну винятково для Полісся – у сюжеті кореспондентки ТСН Вален...

Не зелені чоловічки: Науковці назвали справжній колір іншопланетян та їхньої планети

субота, 20 квітень 2024, 9:32

Науковці заявили, що іншопланетне життя може бути фіолетовим, а не зеленим. Про це пише NDTV з посиланням на дослідження, опубліковане в журналі Monthly Notices of the Royal Astronomical Society. . Згідно з дослідженням, іншопланетяни можуть мешкати...