"Прятаться за спины кураторов бессмысленно – ты сделал свою главную ошибку", – бойовики "Оплоту" мститимуть Захарченку за вбивство Жиліна

За словами "офіційного представника ДНР" в Росії Євгена Шабаєва, до вбивства Жиліна безпосередньо причетний ватажок "ДНР" Захарченко. Загиблий занадто багато знав про свого підопічного і в будь-який момент міг припинити його стрімку "кар'єру".

Євген Жилін та Олександр Захарченко. Фото:obozrevatel.com

Силове вирішення питань в фейкових республіках давно стало нормою. Увечері 19 вересня в підмосковному закритому селищі Горки-2 кілер публічно застрелив лідера "Оплота", затятого прихильника проросійського курсу Донбасу Євгена Жиліна. "Офіційний представник ДНР" в Росії Євген Шабаєв тут же звинуватив в причетності до усунення сепаратиста ватажка "донецької республіки" Олександра Захарченка. Про це пише Диалог, передають Патріоти України.

З кінця 90-х Жилін працював в МВС і СБУ. Після "Помаранчевої революції" два роки провів у СІЗО за звинуваченням у підриві авто Геннадія Кернеса, проходив в якості свідка у справі про отруєння Віктора Ющенка. Пізніше в його біографії з'явиться ще й звинувачення в подвійному вбивстві, але колеги Жиліна так і не зможуть знайти доказів.

У 2010 році колишній міліціонер вийшов на пенсію у віці 34 років і організував проросійську організацію "Оплот", якій приписували викрадення людей, вимагання та рейдерство. Шлейф недоведених злочинів тягнувся за сепаратистом до його самого останнього дня.

У 2014 році сепаратист намагався створити в Харкові "ХНР", але його плани провалилися, і тоді він перекинув свої сили в Донецьк. Тут главою його батальйону був маловідомий Олександр Захарченко, якого Жилін усіма правдами і неправдами намагався просунути в керівництво "республіки".

За даними МВС України, сам Жилін втік з Харкова в РФ ще в лютому 2014 року.

За словами "офіційного представника ДНР" в Росії Євгена Шабаєва, до вбивства Жиліна безпосередньо причетний Захарченко. Загиблий занадто багато знав про свого підопічного і в будь-який момент міг припинити його стрімку "кар'єру". Сепаратист публічно звинуватив ватажка "ДНР" у вбивстві кращого друга, чим наробив багато шуму в середовищі терористів на Донбасі.

У Мережі почали спливати листування Жиліна з соратниками, які залишилися на окупованій території, де вони відкрито звинувачували керівництво квазіреспубліки у зливі і мародерстві. Та й сам Шабаєв ще в травні 2016 року вимагав від Захарченка скласти повноваження і піти в тінь.

Сьогодні після заяви Шабаєва в пабліку в "ВК" і ЖЖ бойовиків посипалися погрози на адресу Олександра Захарченка:

"Пока Захарченко и Плотва будут у власти, это не прекратится", - написав користувач з ніком Женя Кедр з Макіївки.

"Я думаю, убирают неугодных...и это еще не завершение..продолжение следует..отсчет пошел..А ресторан и машина еще не показатель...сейчас никого этим не удивишь", - коментує Марта Росса.

"Прятаться за спины кураторов бессмысленно – ты сделал свою главную ошибку. После убийства Жилина ты - не жилец. Ни охрана, ни высокие заборы тебе уже не помогут. Ты предал брата – готовься!"

"С 2014 года мы видим, как ты уничтожал республику, за которую гибли наши братья, за которую мы ели тухлятину на фронте, мерзли в окопах и получали ранения. За это время ты – торгаш – стал корольком. Дорвался до власти. А ты помнишь, с чего начинал?

Не только Жека Жилин знал, откуда ты вышел и кто, а самое главное, как тебя продвинули в руководство ДНР. Мы помним и знаем, кто ты есть на самом деле. Тебе не жить после такого!" - йдеться в коментарях.

Мобілізація по-новому: Стало відомо, як зміняться перевірки ТЦК на вулицях

вівторок, 14 травень 2024, 7:48

За 10 днів набуває чинності новий закон про мобілізацію, але вже зараз багато українців обговорюють у соцмережах те, які права та обов’язки будуть у кожної зі сторін цього процесу – військовозобов’язаних і працівників ТЦК. Як передбачається, оповіщення...

"Приклеїли до квитанції за комуналку": Беззногий ветеран заявив, що хоче подивитись працівникам ТЦК у вічі

вівторок, 14 травень 2024, 7:44

Ветеран Олег Симороз, який втратив обидві ноги на фронті, обурився діями працівників ТЦК. Йому принесли повістку, хоча військовий отримував штамп про виключення з військового обліку саме у цьому Центрі комплектування. Як повідомляє Симороз на своїй сто...