Продукти під спаленим навісом, будівництво за 200 рублів в день, "шериф"Макс і військові навчання по евакуації Захарченка: Російський блогер Ілля Варламов про життя в окупованому Донбасі (фото)

"Це війна провокацій", - місцеві жителі окупованого Донецька розповідають, як бойовики "ДНР" засипають укрїнські Збройні Сили снарядами, випрошуючи відповідь.

Життя на околицях Донецька. Фото: ЖЖ.

Російський блогер Ілля Варламов розповів, як у Донецьку виживають на околицях міста. Про це він написав у своєму блозі, посилаючись на репортажі Нігини Бероєвої, передають Патріоти України.

Спочатку йдеться про життя мікрорайону "Октябрьський", в якому, за словами Варламова, є маленькі магазини, в основному приватні. Люди не закривали торгівлю навіть під час найстрашніших обстрілів.

Є підприємці, які торгують прямо на території згорілого ринку.
Як і більшість підприємств регіону, ринки Донецька були "націоналізовані". Відновлювати їх ще не почали (і невідомо, чи почнуть).

У магазин, де на початку війни працювала Олена, прилетів снаряд. І магазину не стало. Пощастило, що в цей момент в будівлі нікого не було. Тепер Олена - волонтер. Вона живе в Октябрьському і роздає гуманітарну допомогу, речі, медикаменти. Все це збирають більш-менш заможні жителі Донецька і відправляють "на Октябрь".
Ірина - лікар-терапевт в місцевій поліклініці. Вона прийшла за речами для своїх дітей.

Зараз після затишшя, за словами жителів, обстріли знову посилюються. Робочі відновлюють школу в Петровському районі до 1 вересня. Будівельники жартують, що наступним відновлюватимуть аеропорт. Брати участь у відновленні - кращий з нечисленних шансів заробити на території "ДНР".

"Я їхав до Росії під час бомбардувань, працював в Москві на будівництвах", - розповідає будівельник Володимир. - Вибачте, але будують у вас дуже погано. Нормативи порушуються, причому по капітальних конструкціях. Я розумію, всюди крадуть, але щоб так... Люди на будівництвах отримують від 200 рублів в день.

Макс - "шериф" району. По суті, його ніхто не призначав. Так вийшло. На самому початку він воював за "ДНР", а потім вирішив, що в якості коменданта свого рідного району буде корисніше.

"Будинків багато покинутих, звуть мене - я все фотографую, знімаю, щоб було видно, в якому стані був будинок, коли його розкрили. Комунальники роблять свою справу, далі ми двері забивають, залишаємо записку з усіма контактами", - говорить Макс.

У "ДНР" провели "військову реформу". Формування регулярної армії (офіційна назва - "Народна міліція") почалося ще в кінці 2014 року. У той час батальйони і загони бойовиків з'являлися як гриби. Крім місцевих були козачі, чеченські, угорські, сербські ...

Першим в "армію" увійшов "Оплот" Олександра Захарченка.
Другий великий батальйон - "Восток", який підпорядковується Олександру Ходаковському, екс-командиру спецпідрозділу "Альфа" Управління СБУ Донецької області.

На полігоні в Торезі йдуть навчання, відпрацьовується контрнаступ. На питання, звідки у вас техніка, представник "Міноборони" відповів, що всю техніку вони немов відбирають під час бою. Про російську техніку він нічого не знає.

З початку серпня ватажок "ДНР" Захарченко раз в кілька днів виступає із заявою про те, що українська армія готує наступ відразу по декількох напрямках. За його словами, "армія "ДНР" приведена в повну бойову готовність.

Хоча ЗСУ поки ніякої атаки не зробили, в "ДНР" тривають навчання, причому не тільки на полігоні Торез. Днями "Народна міліція" провела навчання з протидії українському морському десанту. Українська розвідка повідомляє, що в "ДНР" пройшли навчання з евакуації її лідера Захарченка в Росію.

"Останнім часом нам часто тут кажуть, що українці самі себе обстрілюють, мовляв, задирають носи гармат в небо і палять. Було б смішно, якби не було так сумно - два роки тому мені доводили, що бойовики не можуть стріляти по своїх же домівках. Хоча які тут у них "свої" будинки?.. це війна провокацій, "ДНР" буквально засипає українські позиції снарядами, випрошуючи "відповідь", а потім волає, мовляв, ЗСУ обстрілюють житлові квартали, ну і самі себе на додачу", - розповідає місцевий житель.

Лікарі запевняли, що все нормально: Сашко Лірник розповів, від чого помер Дмитро Капранов

четвер, 18 квітень 2024, 3:25

У літератора були проблеми із серцем, через що Дмитро часто скаржився на біль. Однак медики запевняли рідних і близьких письменника, що "все нормально". Український письменник Дмитро Капранов помер 16 квітня внаслідок проблем із серцем. Таку версію озв...

"У Левка Лук'яненка воно теж було": Ірина Фаріон зробила заяву про своє комуністичне минуле

середа, 17 квітень 2024, 23:29

Те, що Герой України Лук'яненко за свої гуманістичні переконання був жорстоко репресований Радянською владою, як і Миколо Руденко, скандальна політикіню не може поставити собі в паралель співпадінь. Ірина Фаріон в інтерв’ю «Українським новинам» розпові...