Прогнав, як собаку: На Черкащині водій маршрутки відмовився везти ветерана АТО

Фото: vikka.ua

Учасник бойових дій, черкащанина Олександра Ромашина прогнав із салону водій рейсового автобуса "Миколаїв-Черкаси". Інцидент стався 28 листопада, повідомляють Патріоти України з посиланням на vikka.ua.

Атовець із дружиною саме поверталися додому в село Михайлівку із районної лікарні у Кам’янці, коли маршрутник відмовився їх везти та висадив просто на узбіччі.

"Мій чоловік – учасник бойових дій і в той день в нього загострилися грижі. Їхали з госпіталю додому, ловили попутку, але зупинився автобус "Миколаїв-Черкаси". Зазвичай платимо 6 гривень, та водій автобуса наголосив, що в нього проїзд дорожче – 10 гривень, а після того, як чоловік показав посвідчення учасника бойових дій, взагалі ошаленів, – розповідає Людмила Ромашина. – Водій у грубій формі запитав у нас, що це за посвідчення і наполягав на оплаті проїзду. Свої дії він пояснив тим, що ми квиток брали не в касі, що їм ніхто не оплачує ці пільги. Після хамства і принижень він зупинив автобус та вигнав нас, як собак на вулицю".

Сам Олександр Ромашин розповідає, що в зоні АТО був 15 місяців, туди їхав здоровою людиною, а назад повернувся з п’ятьма грижами, бо мусив носити важкий бронежилет.

"Нам не шкода тих грошей, але саме ставлення до нас, учасників бойових дій, обурює. Я їхав у зону АТО абсолютно здоровою людиною, а повернувся з низкою проблем по здоров’ю і постійно мушу лікуватися в госпіталях", – пояснює він.

Такий випадок саме з цим перевізником трапляється не вперше, запевняє подружжя. Раніше цей самий водій маршруту "Миколаїв-Черкаси" так само наполягав на оплаті проїзду. Миколаївський перевізник, приватний підприємець Григорій Савченко будь-що коментувати про інцидент відмовився. Він пояснив, що в нього немає на це часу.

Тим часом у Департаменті соціального захисту населення Черкаської міської ради пояснюють, що у разі виникнення такої ситуації АТОвцям звертатися по допомогу нікуди. Мовляв, держава, починаючи з 2016 року, не виділяє на перевезення жодної копійки і в місцевих бюджетах кошти на пільги відсутні. Також вони пояснюють, що перевізник за свої кошти везе учасників АТО, та сам вирішує, брати з них гроші за проїзд чи ні, адже несе певні збитки.

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...

Навіть гонорар не мав значення: Спаринг-партнер Усика відмовився від бою з бійцем із Росії й допоміг непереможному німцю його нокаутувати

четвер, 18 квітень 2024, 21:59

Чемпіон EBU у надважкій вазі Олександр Захожий (19−0, 15 КО) розповів про те, що йому пропонували провести бій в Саудівській Аравії з росіянином Арсланбеком Махмудовим (18−1, 17 КО), який виступає за Канаду, передають Патріоти України. «Я одразу відмов...