Пролилася перша кров: У Києві почалися зіткнення через ЛГБТ-парад (фото, відео)

Чи відбудеться сам Марш рівності, під питанням.

У Києві вранці 17 червня почалися зіткнення противників проведення Маршу рівності з правоохоронцями. Учасники акції планували зібратися о 09:00 біля Національної опери України, проте на місце початку ходи наперед прибули протестуючі проти її проведення, повідомляють Патріоти України.

Як зазначив у Facebook блогер Данило Яковлев, центр столиці повністю перекритий правоохоронцями і бійцями Нацгвардії, стягнуто десятки автозаків. За його словами, близько 7:00 правоохоронці зі застосуванням спецзасобів відтіснили активістів, які прийшли пікетувати ЛГБТ акцію.

Як підкреслив Яковлев, почалися перші затримання, десятки людей були побиті силовиками без розпізнавальних знаків. Також повідомляється, що серед затриманих - керівник центрального штабу "Правого сектора" Василь Лабайчук.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...