"Промахнулись": Киянка потрапила під урядові санкції через тезку-сепаратистку з Криму (відео)

До складеного владою санкційного списку сепаратистів та росіян, причетних до агресії, потрапила киянка Ольга Калініна. Співробітниця престижного вишу запевняє, що гріхів супроти України не має, повідомляють Патріоти України.

Жінка вже півроку доводить, що має двійника в Криму. Саме повна її тезка проводила незаконні вибори на півострові, за що й потрапила в санкційний список президента з 1700 прізвищ, котрий було оприлюднено у травні. В ньому згадуються глава Чеченської Республіки Рамзан Кадиров, міністр оборони РФ Сергій Шойгу, всі ватажки бандитських "республік" Донбасу, а заразом і киянка, яка народилася в Севастополі. З 2007-го Ольга переїхала до Києва, вийшла заміж, народила доньку і працює в Інституті міжнародних відносин університету Шевченка.

"Мене не повинно бути тут, де я зараз знаходжуся, обмеження будь-які. Я навіть не можу на чужу картку заплатити, не те, що зняти своє. Навіть через коробку металеву, термінал, поповнити не можу", - скаржиться жінка.

Шукати своє прізвище в списках санкцій Ольга ніколи би не стала, але навесні заблокували всі її банківські картки, і лише влітку в банку назвали причину. "Ви знаходитесь у списку персональних санкцій. Кладу слухавку і все. Я відкриваю Google: Калініна Ольга Миколаїва – почесний 860 номер", - розповіла Ольга. Її чоловік додає, що двійника дружини він знайшов в інтернеті, адже навпроти прізвища Калініна вказана посада – секретар територіальної виборчої комісії Первомайського району Криму. "Я знайшов фото жінки у віці, котра у виборчій комісії в Криму. У мене це зайняло хвилину", - пояснює Михайло. "Виходить, що моя двійник, абсолютна тезка, яка мешкає в Криму – вона не під санкціями", - дивується Ольга.

ТСН звернулась із запитами в СБУ, РНБО, Кабмін і МЗС, і лише в останньому відповіли, що наразі різні органи проводять додаткову перевірку справи Калініної. "Дані осіб, внесених до цього переліку, на прохання МЗС надані відповідними компетентними органами України та пройшли міжвідомче погодження десяти органів державної влади", - йдеться в офіційному повідомленні. Сама Ольга вважає, що така ситуація абсурдна. "Шановні, так працювати неможна. Так псувати життя – це злочин! Я перший місяць взагалі жила на заспокійливих", - каже вона.

Ольга вже звернулася в РНБО і Кабмін, але там помилки не визнають. Оскільки ходити по колу можна роками, адвокати радять їй судитися з президентом. "Незалежно від того, з вини якого органу сталася помилка, виправити її може лише президент. Оскільки даний список затверджений указом президента", - пояснюють юристи. Вже півроку, як Ольга боїться виїхати за кордон, днями звернулася в прикордонну службу, але від відповіді не знає – радіти чи плакати. "Дозволено в’їжджати і виїжджати за межі України", - констатує вона. Проте це не означає, що країни-партнери не зупинять жінку на своїх кордонах, тож ризикувати вона не буде. Судитися не квапиться, бо вірить і сподівається, що після сюжету ТСН її розшукають чиновники та виправлять допущену помилку.

Оце так! Телемарафон внесли у звіт Держдепу США про порушення прав людини в Україні

середа, 24 квітень 2024, 11:30

Державний департамент США в опублікованому звіті за 2023 рік щодо порушення прав людини в України згадав національний телемарафон. Відповідний звіт розміщений на сайті американського Держдепу, передають Патріоти України. Там зазначається, що підписання...

Хочуть мобілізувати? Навіщо українців за кордоном кличуть у консульства і чому не видають документи

середа, 24 квітень 2024, 11:28

Оновлення військово-облікових даних чоловіками за кордоном необхідно для того, щоб працівники Територіального центру комплектування розуміли, хто знаходиться за кордоном і не витрачали час на оформлення повісток в Україні. Про це заявив народний депута...