Асортимент продуктів щедріший, ніж під час Великого посту. Страви на рослинній олії можна готувати кожен день, а у свята і вихідні дні дозволяється навіть риба.
Факти ICTV знайшли в мережі рецепти простих і ситних страв, які урізноманітнять пісне меню, передають Патріоти України.
Інгредієнти:
Приготування:
Квасолю перебираємо, промиваємо і замочуємо на 6-8 годин у теплій воді. Зливаємо воду, додаємо нову і варимо 15-20 хвилин. Коли квасоля стане м’якою, знімаємо її з вогню і зливаємо.
В іншій каструлі ставимо варитися дрібно порізані цибулю, селеру, цибулю-порей, капусту і моркву, порізану на кружальця. Доводимо все до напівготовності, після чого кладемо туди проціджену квасолю і варимо, помішуючи, щоб не пригоріло. За 10 хвилин до кінця варіння кладемо м’яту, сіль, перець за смаком і додаємо олію.
Окремо до супу подається половинка лимона.
Інгредієнти:
Приготування:
Рис відварити, кабачок натерти на крупній тертці, додати подрібнену зелену цибулю, сіль і борошно, перемішати.
З отриманої маси формуємо круглі котлетки і обсмажуємо на розігрітій сковороді до золотистого кольору.
Інгредієнти:
Приготування:
Дуже дрібно порізати цибулю і моркву, обсмажити на олії.
Зварити гречану крупу, остудити, змішати з цибулею.
Акуратно розділити капустяне листя, один за одним. Покласти у киплячу воду і проварити. Готове листя покласти у друшляк, щоб стекла вода. Якщо на листках є товсті прожилки, їх необхідно зрізати ножем або відбити молоточком.
На середину листя покласти фарш, згорнути конвертиками, обсмажити.
Можна полити пісним майонезом. При подачі на стіл прикрасити зеленню.
Інгредієнти:
Приготування:
Сиру картоплю ріжемо тонкими пластинами. Моркву тремо на крупній тертці. Помідори ріжемо тонкими кільцями. Гриби ріжемо тонкими пластинами. Беремо форму для запікання, змащуємо її олією і укладаємо нашу запіканку наступним чином:
1. Картопля (солимо, перчимо);
2. Морква (солимо, перчимо);
3. Гриби (солимо, перчимо);
4. Помідори (солимо, перчимо);
5. Картопля.
Останній шар картоплі рясно змащуємо пісним майонезом і поміщаємо в розігріту духовку, запікаємо 1 годину при температурі 200 градусів.
Інгредієнти на 3 порції:
Приготування:
Гречану крупу відварити у підсоленій воді до готовності.
Печериці промити, відрізати ніжки. Капелюшки розкласти на змащеному олією деку.
Цибулю і ніжки грибів дрібно порізати, обсмажити на олії до золотистого кольору. Додати в сковороду гречану крупу, посолити, поперчити і обсмажувати дві хвилини.
Капелюшки печериць заповнити начинкою і запікати в духовці протягом 20 хвилин при температурі 190 градусів.
В Іспанії «обвалився» гірськолижний підйомник, внаслідок чого десятки людей отримали поранення. Наразі відомо про щонайменше 30 постраждалих. Про це пише Sky News, передають Патріоти України. Інцидент стався на крісельному підйомнику на гірськолижному ...
Близько 8.5 млн гривень з державного бюджету України у 2023-2024 роках отримав гімнаст Ілля Ковтун та його тренерка Ірина Горбачева. Про це інформує Base of Ukrainian sports, передають Патріоти України. Зазначається, що в зазначену вище суму входять ли...