Просто і смачно: Рецепти пісних страв до Різдвяного посту (фото)

Різдвяний піст 2018-2019 почнеться 28 листопада і завершиться 7 січня. І у багатьох господинь знову виникає проблема – що приготувати?

Асортимент продуктів щедріший, ніж під час Великого посту. Страви на рослинній олії можна готувати кожен день, а у свята і вихідні дні дозволяється навіть риба.

Факти ICTV знайшли в мережі рецепти простих і ситних страв, які урізноманітнять пісне меню, передають Патріоти України.

Квасолевий суп з лимоном

Інгредієнти:

  • 500 г квасолі;
  • 4 дрібно порізані цибулини;
  • 6 стебел селери;
  • 4 середні моркви, порізані дольками;
  • 1 стебло цибулі-порею;
  • 2 чайні чашки подрібненої капусти;
  • 150 г олії, м’ята, перець, сіль.

Приготування:

Квасолю перебираємо, промиваємо і замочуємо на 6-8 годин у теплій воді. Зливаємо воду, додаємо нову і варимо 15-20 хвилин. Коли квасоля стане м’якою, знімаємо її з вогню і зливаємо.

В іншій каструлі ставимо варитися дрібно порізані цибулю, селеру, цибулю-порей, капусту і моркву, порізану на кружальця. Доводимо все до напівготовності, після чого кладемо туди проціджену квасолю і варимо, помішуючи, щоб не пригоріло. За 10 хвилин до кінця варіння кладемо м’яту, сіль, перець за смаком і додаємо олію.

Окремо до супу подається половинка лимона.

Пісні рисові котлети з кабачком

Інгредієнти:

  • 1 пакетик (80 г) рису;
  • 170-200 г молодого кабачка;
  • 5-6 пір’їн зеленої цибулі;
  • 2-3 ст. ложки пшеничного борошна;
  • Сіль і перець чорний мелений – за смаком;
  • Олія для смаження.

Приготування:

Рис відварити, кабачок натерти на крупній тертці, додати подрібнену зелену цибулю, сіль і борошно, перемішати.

З отриманої маси формуємо круглі котлетки і обсмажуємо на розігрітій сковороді до золотистого кольору.

Капустяні конвертики

Інгредієнти:

  • Качан капусти;
  • Склянка гречаної крупи;
  • Цибулина;
  • Морквина;
  • Кріп і петрушка;
  • Олія, сіль, перець чорний.

Приготування:

Дуже дрібно порізати цибулю і моркву, обсмажити на олії.

Зварити гречану крупу, остудити, змішати з цибулею.

Акуратно розділити капустяне листя, один за одним. Покласти у киплячу воду і проварити. Готове листя покласти у друшляк, щоб стекла вода. Якщо на листках є товсті прожилки, їх необхідно зрізати ножем або відбити молоточком.

На середину листя покласти фарш, згорнути конвертиками, обсмажити.

Можна полити пісним майонезом. При подачі на стіл прикрасити зеленню.

Пісна овочева запіканка

Інгредієнти:

  • 8-10 великих картоплин;
  • 2-3 морквини;
  • 350-400 г грибів;
  • 4-5 помідорів;
  • Сіль, чорний мелений перець і пісний майонез.

Приготування:

Сиру картоплю ріжемо тонкими пластинами. Моркву тремо на крупній тертці. Помідори ріжемо тонкими кільцями. Гриби ріжемо тонкими пластинами. Беремо форму для запікання, змащуємо її олією і укладаємо нашу запіканку наступним чином:

1. Картопля (солимо, перчимо);

2. Морква (солимо, перчимо);

3. Гриби (солимо, перчимо);

4. Помідори (солимо, перчимо);

5. Картопля.

Останній шар картоплі рясно змащуємо пісним майонезом і поміщаємо в розігріту духовку, запікаємо 1 годину при температурі 200 градусів.

Фаршировані печериці Знімаю капелюха

Інгредієнти на 3 порції:

  • Один пакетик гречки;
  • 600 г великих печериць;
  • Цибулина;
  • 30 г олії;
  • Сіль і перець – за смаком.

Приготування:

Гречану крупу відварити у підсоленій воді до готовності.

Печериці промити, відрізати ніжки. Капелюшки розкласти на змащеному олією деку.

Цибулю і ніжки грибів дрібно порізати, обсмажити на олії до золотистого кольору. Додати в сковороду гречану крупу, посолити, поперчити і обсмажувати дві хвилини.

Капелюшки печериць заповнити начинкою і запікати в духовці протягом 20 хвилин при температурі 190 градусів.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...