Прожила менше місяця після смерті чоловіка: У Білорусі померла мати героя Небесної Сотні

Ніна Жизневська померла в Гомельському госпіталі інвалідів, куди її доставила швидка допомога, повідомила її донька Наталя.

Фото: ЗМІ

У Білорусі на 61-му році життя померла Ніна Жизневська, мати героя Небесної сотні, Героя України Михайла Жизневського. Вона прожила менше місяця після смерті її чоловіка Михайла Петровича, який помер 8 квітня цього року, повідомляють Патріоти України.

Михайло Жизневський став однією з перших жертв Революції Гідності. Він трагічно загинув 22 січня 2014 від пострілу в серце на вулиці Грушевського в Києві. У червні 2017 президент України Петро Порошенко присвоїв Жизневському посмертно звання Героя України. Також активіст був посмертно нагороджений орденом Героїв Небесної Сотні.

Ніна і Михайло Жизневський отримували від української держави довічну пенсію як батьки героя Небесної Сотні. Україна також допомогла в отриманні квартири для сім'ї.

Воєнні злочини тривають: У Криму росіяни влаштували облаву та мобілізували мусульман під час Ураза-байрам

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:30

Російські терористи у тимчасово окупованому Криму мобілізували місцевих мусульман під час Ураза-байрам. Про це у Telegram-каналі пише рух спротиву "Атеш", передають Патріоти України. За інформацією партизан, росіяни провели масову облаву на місцеве на...

В Україні чоловікам, які не сплачують аліменти, скасують відстрочку: Чому це рішення є справедливим

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:22

Відповідно до нового закону про мобілізацію, багатодітні чоловіки, які мають борги за аліментами, втрачатимуть право на відстрочку. Це справедливо стосовно тих батьків, які ухиляються від утримання дітей, але використовують їх як привід для відстрочки ...