Прийшов ввечері в резиденцію: В УПЦ КП заявили про спробу замаху на життя патріарха Філарета

Підозрюваним є колишній єпископ Чернігівський і Ніжинський.

Патріарх Філарет. Фото:УНІАНУкраїнська православна церква Київського патріархату заявила, що один з її єпископів намагався вчинити замах на патріарха Філарета. Про це йдеться в журналі засідання синоду від 27 липня, передають Патріоти України.

Інцидент стався 25 травня. Заштатний єпископ Севастьян (Возняк) разом з сином прийшов ввечері в неприйомні години і в цивільному одязі до Філарета в його резиденцію. Той якраз вечеряв.

Економка патріархії почула кроки в коридорі і вийшла з кухні. Єпископ бризнув в неї з балончика і разом з сином покинув резиденцію. Севастьян був затриманий 20 липня, йому обирали запобіжний захід у Шевченківському районному суді Києва.

Синод прийшов до висновку, що якби під газ потрапив Філарет, то через його вік це могло призвести до тяжких наслідків "аж до смерті". Тому священнослужителі визнали дії Севастьяна замахом і позбавили священного сану.

Преосвященний Севастьян (в миру Возняк Михайло Ярославович) був єпископом Чернігівським і Ніжинським, але був звільнений від управління єпархією в березні 2008 року на особисте прохання. При цьому він самоусунувся від керівництва єпархією задовго до цього, не здійснював в ній богослужінь і постійно проживав у Києві.

"Звільнивши преосвященного єпископа Севастьяна (Возняка) за штат, Священний Синод сподівався, що як монах і священнослужитель він одумається, покається і припинить порушення чернечих обітниць. Замість цього за десять років вказаний заштатний єпископ настільки схильний до гріха, що прийшов до злочинного наміру - замаху на вбивство предстоятеля церкви", - йдеться в журналі.

Джерело: LB.ua

У Львові 50-річний чоловік безжально вбив рідну матір

субота, 20 квітень 2024, 14:19

У Львові 50-річний чоловік вбив власну матір. Тепер йому загрожує до десяти років тюрми. Про це повідомили у поліції Львівської області, передають Патріоти України. Повідомлення про тіло жінки без ознак життя у квартирі одного з будинків на вулиці Горо...

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині. Відео з бодікамери вбитого патрульного виклали в мережу (18+)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. . За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфе...