Прилаштувась на "теплому місці": У донецькій прокуратурі виявили бойовика ОРДО

Наразі вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Фото: ФБ

Правоохоронці повідомили про підозру співробітнику донецької прокуратури, який раніше співпрацював з бойовиками окупованих районів Донецької області та патрулював ворожі блокпости. Про це у Facebook написав прокурор Донецької області Євген Бондаренко, повідомляють Патріоти України.

"На жаль, конкурси -не завжди запорука успіху. І все таємне, рано чи пізно, стає явним. Завдяки співпраці прокуратури Донецької області з іншими правоохоронними органами викрито держслужбовця-перевертня", - написав він.

За його словами, у 2016 році чоловік, працюючи держслужбовцем виконавчої служби ГУ юстиції Донецької області, взяв участь у конкурсі для працевлаштування в органах прокуратури на Донеччині, куди у був влаштований з 2017 року.

"Установлено, що 2014 року цей державний службовець (тоді ще виконавчої служби), а нинішній прокурор, входив до складу "ДНР". Тривалий проміжок часу здійснював збройне патрулювання блокпостів "ДНР" для протидії підрозділам МВС та збройним силам України", - повідомив Бондаренко.

Він зазначив, що прокуратурою Донецької області співробітнику прокуратури повідомлено про підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 260 КК України (участь у непередбачуваних законом воєнізованих або збройних формуваннях). Максимальна міра покарання - 8 років позбавлення волі.

Також повідомляється, що у ході досудового розслідування будуть відпрацьовані можливі версії причетності цього "прокурора" до вчинення інших злочинів передбачених українським законодавством, зокрема, наявність складу злочину за ст. 114 КК України (шпигунство).

Є певна тенденція: Чому українські біженці повертаються з-за кордону - дослідження

четвер, 28 березень 2024, 9:59

Українські біженці повертаються з-за кордону з різних причин. Найчастіше - з емоційних, але є й інші важливі чинники, передають Патріоти України. Як вибір країни та рівень доходів українців впливає їхнє на рішення повернутися до України, РБК-Україна ро...

Донечці ветерана АТО потрібна допомога! Оголошено збір на реабілітацію Лізи (фото)

четвер, 28 березень 2024, 9:50

"Доброго дня, дорогі патріоти та чуйні серця! Багато з вас знають нашу родину та нашу історію. Вже 12 років в нашій сімʼї зростає прекрасна та життєрадісна донечка Ліза, та, на жаль, через тяжкі пологи вона отримала діагноз ДЦП", - написала у редакцію ...