"Приносьте не сміття, а молитву": Церква закликала українців відмовитися від штучних квітів для могил (відео)

Керівник Бюро УГКЦ з питань екології Володимир Шеремета запевняє, що пластикова квітка чи вінок на кладовищі не мають нічого спільно із виявом християнської віри.

Ілюстрація: waytofinland.ru

Українська греко-католицька церква розповсюдила ролики та банери із екологічним закликом в різних містах України. Парафіян просять не нести на могили пластикові квіти для вшанування померлих. Це є сміття, згубне для здоров’я людини, пояснили священники та медики, повідомляють Патріоти України з посиланням на Пресу України.

Відеоролик із закликом не нести пластик на цвинтарі оприлюднило бюро УГКЦ з питань екології.

"У часі Великодніх свят ми приходимо на наші цвинтарі, щоб помолитися за наших померлих, прибираємо гроби, стараємося, щоб вони були гарні і красиві", – говорить Володимир Війтишин.

"Ми не задумуємося над тим, наскільки шкоду робимо, приносячи сміття покійним, а не молитву", – додає керівник Державної екологічної інспекці в Iвано-Франкiвськiй областi Ігор Яківчук.

Керівник Бюро УГКЦ з питань екології Володимир Шеремета запевняє, що пластикова квітка чи вінок на кладовищі не мають нічого спільно із виявом християнської віри.

Ігор Яківчук каже, що вінки, попадаючи у землю, забруднюють її, також вони забруднюють середовище при спалюванні.

"При спалюванні вінків на цвинтарях вивільняються речовини, які мають безпосередній вплив на виникнення злоякісних пухлин", – додає онкохірург Павло Семенів.

Володимир Війтишин просить усіх дотримуватись обряду і старатися іти на цвинтар з відкритим серцем, живими квітами.

"Душі наших померлих рідних, близьких не потребують матеріального вшанування, єдине, що вони потребують, – це наша молитва", – підсумовує Володимир Шеремета.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...