"Путін - палач Беслана": Під час траурної панахиди матері виступили з критикою російського президента (відео)

ФСБ затримало російських журналісток, які знімали протестну акцію.

Матері Беслана назвали Путіна катом. Фото: Фейсбук.Після того як в школі №1 Беслана пролунав дзвінок на шкільну лінійку - почалася панахида. П'ять жінок, які втратили в теракті близьких, зняли кофти і куртки, під ними виявилися футболки зі звинуваченнями на адресу президента РФ, повідомлють Патріоти України з посиланням на Новую газету.

Співробітники ФСБ і поліцейські в штатському відтіснили жінок від центру залу, фактично заблокувавши в кутку. Закривали спинами, поки проходила офіційна делегація, в тому числі в.о. глави Північної Осетії В'ячеслав Бітаров.

Після чого начальник РВВС по Правобережному району Ібрагім Дулаєв підійшов до жінок і повідомив, що вони порушують ст. 20.2 КоАП і повинні проїхати до відділення. Жінки почали кричати, поліцейські відступили.

В акції брали участь: Елла Кесаєва (дочка Заріна була в заручниках); Емма Бетрозова (загинув чоловік Руслан, сини 16-річний Алан і 14-річний Аслан); Жанна Ціріхова (була заручницею разом з двома дочками, 8-річна Єлизавета Ціріхова загинула); Світлана Маргієва (була заручницею разом з дочкою Ельвірою, дочка загинула в неї на руках); Емілія Бзарова (в школі перебували двоє синів, чоловік і свекруха, 9-річний Аслан Дзасаров загинув).

Жінки вимагали розслідування трагедії. Говорили про те, що під час звільнення школи, коли заручники знаходилися всередині, спеціальні підрозділи вели шквальний обстріл школи, в тому числі - з вогнеметів і танків.

Під час протесту також були затримані журналістки, які висвітлювали подію, Олена Костюченко ( "Нова газета") і Діана Хачатрян ( "Таких дел").

Затриманих журналісток повезли у відділення для з'ясування особи. Діані Хачатрян, що знімала акцію, співробітники поліції заявили, що у неї фальшивий паспорт, Олені Костюченко пред'явили неналежне зберігання документів.

"Вони всі затримані, всі у відділенні поліції Правобережного району. Затримано мене і Діану Хачатрян - за те, що ми їх знімали. Решта журналістів в залі відвернули камери", - написала Костюченко в фейсбуці.

Пізніше стало відомо, що журналісток відпустили.

Відео затримання журналісток:

Як відомо, 1 вересня 2004 року в одній зі шкіл Беслана більше 30 терористів взяли в заручники 1128 осіб - учнів, батьків і викладачів.

Під час штурму силовиками заручники були звільнені, всі терористи вбиті. Однак в результаті теракту і отриманих поранень загинули 334 людини, з них 186 - діти.

Де служитимуть обмежено придатні: Названо три варіанти служби для чоловіків із проблемним здоров'ям

вівторок, 30 квітень 2024, 6:22

В Україні 4 травня скасують статус "обмежено придатний" для військовозобов'язаних. Чоловіки, залежно від стану здоров'я, після проходження ВЛК будуть або "придатними", або "не придатними", передають Патріоти України. Усіх придатних, зі свого боку, под...

Що таке реєстр "Оберіг", які дані про військовозобов’язаних туди вносять і хто матиме доступ - роз'яснення

вівторок, 30 квітень 2024, 5:58

В Україні працює реєстр "Оберіг", який має на меті вести військовий облік в електронному режимі. Система збирає інформацію про військовозобов'язаних включно з контактними, персональними даними, зокрема про сімейний стан, освіту, батьків і не тільки, пе...