«Путін буде страчений! Свободу Савченко, Сенцову и Кольченку», – росіянки пікетували ФСБ (відео)

Прийшовши під двері ФСБ сміливі жінки розгорнули український прапор і плакат «Свободу Савченко, Сенцову і Кольченку».

Відважні російські активістки пікетували ФСБ. Фото: скріншот з відео.

У Москві біля будівлі ФСБ відбувся пікет проти російської агресії щодо України та за суд над президентом РФ Володимиром Путіним. Також активісти вимагали звільнити незаконно ув’язнених українців. Про це повідомляють російські ЗМІ, передають Патріоти України.

Двоє російських активістів – Віра Лаврешина і Єлизавета Нікітіна вирішили провести акцію під стінами ФСБ, аби привернути увагу суспільства до необхідності віддати Путіна міжнародному трибуналу за військові злочини. Прийшовши під двері ФСБ жінки розгорнули український прапор і плакат «Свободу Савченко, Сенцову і Кольченко».

Вони також скандували: «Смерть кремлівським окупантам!», «Путін – військовий злочинець», «Путін буде страчений!», «Русня, прибирай танки!», «Крим – це Україна!», «Донецьк – це Україна!».Окрім того, активістки вимагали звільнити з СІЗО і колоній українських громадян: льотчицю Надію Савченко, фігурантів справи «кримських терористів» Олега Сенцова і Олександра Кольченка, обвинувачених у «справі 26 лютого» Ахтема Чийгоза, Алі Асанова і Мустафу Дегерменджи.

Російські правоохоронців відреагували на акцію миттєво. Вони схопили жінок за руки і ноги та занесли їх у автомобіль. Поліцейські намагалися відібрати у Лаврешиної український стяг, але вона їм його не віддала. Активістів доставили у ВП «Міщанський». Після складання протоколу за частиною 5 статті 20.2 КоАП («порушення встановленого порядку проведення публічного заходу, штраф до 20 тисяч рублів) Лаврешину відпустили, а Нікітіну залишили у відділенні поліції до суду. Підписувати протоколи обидві росіянки відмовилися.

"Легким движением руки...": З російської фігуристки злетіли штани під час виступу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:44

З російською фігуристкою Єлизаветою Туктамишевою трапилася курйозна ситуація під час шоу у Владивостоці, повідомляють Патріоти України. Туктамишева з’явилася на льоду у червоному костюмі та розпочала виконувати свій номер під пісню популярної співачки ...

"Дістав з-під завалів трьох людей": У Дніпрі 14-літній підліток допомагав рятувати постраждалих після атаки РФ (фото)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:52

Місцеві журналісти також поспілкувались з юним рятувальником. Тимофій мешкає неподалік п'ятиповерхівки, в яку влучив ворожий снаряд. Він відразу прибіг на місце трагедії та почав допомагати рятувальникам. Юнак допомагав виводити постраждалих людей з ме...