"Пить надо меньше": Ціни на горілку в Україні всього за місяць підняли майже на 19%

Але, як каже народна мудрість, "народ пить не прекратит".

Всього за місяць ціни на горілку зросли майже на 19%. Фотоілюстрація: fishki.net.

У лютому цього року середня ціна на горілку з вмістом спирту менше 45,4% зросла відразу на 18,7%. Як повідомляє Держстат, в порівнянні з січнем середня ціна виробників на таку горілку збільшилася до 326,1 тис. грн/тис. дал (у січні цей показник становив 274,9 тис. грн./тис. дал). Про це повідомляють Патріоти України з посилання на Нескучные новости.

Крім того, в минулому місяці істотно зросли середні ціни виробників на коньяк і бренді – на 2 3% і пиво – на 1,6%. Крім алкоголю подорожчало також вершкове масло (на 3,2%), крупи гречані (на 9,9%).

Водночас знизилася середня ціна виробників на свіже м’ясо свинини – на 7,7%.

Нагадаємо, 1 березня 2016 року в Україні підвищилися ставки акцизного податку на алкогольні напої, які маркуються акцизними марками, тобто міцністю вище 8,5%. Експерти прогнозують, що мінімальна ціна за півлітра зросте до 70 гривень.

Айтішниця поскаржилась, що роботодавець відхилив її кандидатуру через те, що вона... з Харкова

неділя, 5 травень 2024, 22:50

UI/UX дизайнерка Марина Стульнікова з Харкова розповіла як зіткнулася з відмовою від роботодавця через свою локацію. За її словами, їй уперше відмовили з такої причини. Після цього дизайнерка всюди прибрала позначку про свою локацію в Харкові, передают...

"Добре, що став на міну": Мати російського окупанта зраділа, що син повернувся з фронту інвалідом

неділя, 5 травень 2024, 21:30

Російський окупант Олексій Воронін пішов вбивати українців через борги і кредити. Додому загарбник повернувся без кінцівки, але радіє, що отримав мільйони компенсації та купив квартиру. Історію "трьохсотого" окупанта розповів Юрій Бутусов, передають Па...