Рак вбиває українців: Названо групи ризику (відео)

Одна з найбільших груп онкоризику в Україні - жертви Чорнобильської катастрофи. Крім того, під загрозою люди, для яких рак - це професійне захворювання. Про це розповіла завідуюча відділення малоінвазивної хірургії в Київському онкологічному центрі Катерина Харченко, повідомляють Патріоти України.

Вона також перерахувала інші групи ризику, які більше за інших схильні до онкологічних захворювань.

"Це особи з передраковою патологією. Наприклад, дівчата, у яких є дисплазія шийки матки, яка відноситься до передраковій проблеми, безумовно повинні лікуватися. Тому що для них набагато вище ризик захворіти на рак шийки матки", – уточнила Харченко.

Крім того, впевнена вона, в групі ризику особи, у яких обтяжена спадковість – тобто, хтось в родині хворів онкологією. А також особи з ендокринною патологією.

"Ну і звичайно ж це пацієнти, які мають зв'язок з канцерогенними факторами. Це все науково доведені ризики онкології. Всі перераховані вище фактори тільки підвищують можливість захворіти", – підвела підсумок лікар.

Чому виникають провали в пам'яті після розпивання спиртного: Вчені назвали причини

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:24

Вживання спиртного не тільки підвищує ризик померти від серцевого нападу та інших хвороб у довгостроковій перспективі, але й може спричиняти провали в пам'яті буквально на наступний ранок, передають Патріоти України. Група вчених з Університету Пенсіль...

Звільнена по обміну з лап Москви знаменита американська баскетболістка відверто розповіла про жахи російської в’язниці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:15

Дворазова олімпійська чемпіонка і чемпіонка світу з баскетболу Бріттні Грайнер заявила, що почувалася неповноцінною людиною в російській в’язниці, передає NV. . Дівчину заарештували в лютому 2022 року в аеропорту Шереметьєво за ввезення наркотичних ...