Рахунок йде на сотні: Скільки парафій Московського патріархату перейшли до Православної церкви України

Найбільше парафіяльних храмів перейшли до Помісної церкви у Волинській області.

Українські віряни масово переходять до ПЦУ. Фото: ТСН.

До новоствореної Православної церкви України перейшли вже понад чотири сотні парафій колишньої Української православної церкви Московського патріархату, передають Патріоти України.

Як це йдеться в офіційних даних ПЦУ, до новоствореної Православної церкви вже перейшли 2 кафедральні собори – Спасо-Преображенський собор у Вінниці та Миколаєво-Успенський собор у Коломиї.

Також до складу ПЦУ увійшли 468 парафіяльних храмів. Найбільше з них перейшли до Помісної церкви у Волинській області, де про вихід з Московського патріархату оголосило вже 109 парафій

У Вінницькій області таких храмів 73, у Хмельницькій – 56, на Житомирщині та Рівненщині по 44, на Тернопільщині – 23, а на Львівщині, Черкащині та Чернівеччині – по 19.

До новоствореної церкви вже приєдналися 12 парафій у Київській області, 11 у Чернігівській, 7 у Закарпатській та Одеській, та 6 у Харківській.

Окрім того, УПЦ МП покинули 5 громад на Полтавщині, по 3 на Дніпропетровщині, Івано-Франківщині, 2 у Кіровоградській області та Києві.

Лише по одній громаді перейшли до ПЦУ у Запорізькій, Миколаївській та Сумській. До Православної церкви України перейшла також каплиця на станції "Академік Вернадський" в Антарктиді.

Це може здивувати! Які професії значно підвищують ризик деменції - дослідження

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:30

Вчені дійшли висновку, що рутинна робота може сприяти погіршенню когнітивних здібностей і навіть стати передумовою розвитку деменції через невисокий рівень мозкової стимуляції під час професійної діяльності. Про результати дослідження пише CNN, переда...

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...