"Ранок починається із крапельниці": Сенцов розповів, як проходять його дні

Російська правозахисниця попросила режисера описати свій день, і він зізнався, що всі дні схожі.

Олег Сенцов. Фото: Фейсбук.

Російська правозахисниця Зоя Свєтова, якій дозволили відвідати Олега Сенцова в колонії Лабитнангі, переказала свою розмову з українським режисером про те, як проходять його дні. Її розповідь оприлюднена на сайті МБХ Медіа, передають Патріоти України.

За її словами, поживну суміш Сенцов приймає з 8 червня. Це суміш Nutridrink, пластмасова банка, схожа на дитяче харчування. Він приймає в день кілька ложок.

«Його день починається з крапельниць - їх кілька. Лікуючий лікар, з яким я зустрілася трохи пізніше, пояснив, що входить в крапельниці: глюкоза, хлорид калію, рибоксин. В іншу крапельницю: реамбірін, розчин Зінгера, амінавін, вітамін С. Також Олег отримує через крапельниці вітаміни B6, B12, B1. Дають йому і таблетки від серця. Всі ці призначення лікарі медчастини погодили з цивільними медиками», - повідомила Свєтова.

Правозахисниця попросила Сенцова описати свій день, і він сказав, що всі дні схожі. «З ранку - медичні процедури, потім він читає, а читає досить багато, як він сказав - 100 сторінок в день, а раніше читав в два рази більше. Він відповідає на листи, щось редагує, займає мозок. Бувають дні, коли взагалі нічого не може робити. Читати і писати - важливо, щоб «не розвалюватися», - пояснив Сенцов. А коли я поскаржилася, що не можу нічого читати і у мене була депресія, Олег зізнався, що у нього не буває депресії, «хіба що на півгодини», - повідомила Свєтова.

Увечері Сенцов виходить з палати в сусіднє приміщення і там не більше півгодини дивиться новини по каналу Росія 24. Фільми дивиться рідко, тому що хороших не показують. «З телевізора Олег дізнався, що Путіну дзвонив Макрон. Але по телевізору не сказали, що Макрон говорив з Путіним про Олега. Підписка на Нову газету закінчилася. Він збирається її продовжити на наступні півроку», - додала Свєтова.

За її словами, в палаті встановлено відеоспостереження, є тривожна кнопка, яку Сенцов може натиснути, і прийде лікар або медсестра, які сидять в найближчому до його палати приміщенні. «Начебто заспокійлива картинка. Я запитала, а що зробить лікар, якщо, як каже Олег, його передкризовий стан перейде в критичний, і йому стане гірше. Його відвезуть в реанімацію в цивільній лікарні - пояснив Олег», - додала правозахисниця.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...