"Репутаційні втрати були б набагато більшими, ніж умовне перше місце": Український дипломат про "Євробачення" та артистів-зрадників

Артист не може представляти свою батьківщину, якщо їздить на гастролі до держави-агресора, яка вбиває його співгромадян.

Володимир Огризко. Фото: скріншот з відео.

Репутаційні втрати України від участі у "Євробаченні-2019" виконавців, які гастролюють у Росії, були б більшими, ніж у разі їхньої відмови від участі у пісенному конкурсі. Про це у ток-шоу "Ехо України" заявив дипломат, міністр закордонних справ України (2007-2009 рр.) Володимир Огризко, передають Патріоти України.

"Ви правильно сказали, процитувавши наших зірок пісенних: що вони діти музики і сцени. І це було б дуже правильно, якби не одне невеличке "але". У нас з Росією війна. І цей аспект, мені здається, вносить дуже серйозні корективи в позицію кожного, який для себе вирішує: я їду до агресора чи ні.

І тому, мені здається, нам потрібно чітко і ясно для себе з’ясувати, яка є громадянська позиція кожного з тих, хто від імені України кудись їде. Не особисто, а від імені України. І, на мою думку, аморальним є те, коли людина, яка представляє Україну, їде в країну-агресор, там співає і заробляє собі чергові "30 срібняків", - зазначив Огризко.

За його словами, ЗМІ дещо перебільшили значення проблеми з Євробаченням-2019, адже в Україні є значно більше серйозних проблем, ніж обговорювати, чи поїде Maruv, чи поїде Kazka, чи поїде ще хтось.

"Але це лише можливість – якби вона (співачка Maruv – ред.) перемогла… Шанс перемогти, звичайно, є у кожного, але це лише шанс. А от репутаційні втрати від того, що вона б перемогла і поїхала б в Москву на гастролі, були б, на мою думку, значно більшими від того, чи вона могла б привезти з собою умовне перше місце. Завжди все це треба зважувати дуже детально", - підсумував екс-міністр.

Джерело: Прямий

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...