Рятувальники ДСНС продемонстрували Президенту, голові РНБО та міністру оборони свої вміння, сучасну техніку та обладнання (фоторепортаж)

Порошенко урочисто вручив рятівникам ордери на 10 квартир та державні нагороди

Фото: РНБОУ

У День Рятувальника на території навчального полігону ДП "Мобільний рятувальний центр ДСНС України" відбулися навчання з демонстрації можливостей пожежно-рятувальних сил під час проведення операцій з ліквідації надзвичайних ситуацій. Після навчань Президент України вручив рятівникам державні нагороди та ордери на 10 квартир, повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт РНБО України.

"На навчаннях були присутні Президент України Петро Порошенко, Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, Міністр оборони України Степан Полторак, Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін та інші.

Мета навчань, до яких було залучено близько 250 чоловік особового складу ДСНС, 50 одиниць аварійно-рятувальної техніки та 4 одиниці авіаційної техніки - відпрацювання практичних дій сил ДСНС під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій різного характеру. Разом з підрозділами ДСНС у навчаннях взяли участь бригади швидкої медичної допомоги та Державної служби медицини катастроф зі спеціальною технікою.

Рятувальники продемонстрували Главі Держави, Секретареві РНБО України, керівникам міністерств і відомств сучасну техніку та обладнання, що перебувають на оснащенні ДСНС, мобільний шпиталь та польовий табір, розгорнуті відповідно до міжнародних стандартів.

За словами О.Турчинова, навчання пройшли на найвищому рівні: «Були продемонстровані високий професіоналізм рятівників та нові зразки ефективно діючої спецтехніки».

Секретар РНБО України наголосив, що у боротьбі з аваріями, катастрофами та стихійними лихами рятувальники завжди демонструють найкращі людські якості: виняткову самопожертву і відвагу. «Вони рятують людей з вогню і з-під руїн, від повені, долають завали та снігові замети. Тільки цього року ліквідовано понад 50 тисяч пожеж, врятовано життя понад тисячі громадян», - зазначив О. Турчинов.

Президент України вручив рятівникам державні нагороди та ордери на 10 квартир. Сьогодні П.Порошенко також підписав Указ «Про символіку Державної служби України з надзвичайних ситуацій», яким затвердив емблему і прапор ДСНС та штандарт Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій", - йдеться у повідомленні.

Австралієць здійснив заплив на каное виготовленому з величезного гарбуза (відео)

четвер, 18 квітень 2024, 9:05

Житель австралійського штату Новий Південний Уельс організував сплав по річці на величезному гарбузі, повідомляє ABC News. . За словами Пікока, 407-кілограмовий гарбуз на ім'я Тормунд, названий на честь персонажа Гри престолів, став найбільшим гарбуз...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...