Різдвяне диво: Із-під арешту в Сирії звільнили десять українських моряків

Усі вони повернулися додому, проблеми врегулювали на рівні посольств.

Звільнені з-під арешту українські моряки. Фото: pravda.com.ua

У п'ятницю, 5 січня, десять українських моряків, які з серпня 2017 року перебували на арештованому судні у порту Сирії, повернулися в Україну. Про це заявив представник департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ (МЗС) України Василь Кирилич, повідомляють Патріоти України.

Він додав, що, завдяки консулу, сирійські органи влади повернули паспортні документи морякам, знайшли заміну екіпажу серед місцевих жителів і повернули громадян України до Лівану.

"5 січня на ліванському кордоні їх зустрів консул України. Напередодні Різдва українські моряки повертаються до своїх родин", - сказав Кирилич.

Він додав, що усі фінансові питання - оплата транспортних витрат, авіаквитків до України - врегульовані посольством України в Лівані.

Зазначимо, з серпня 2017 року десять українських моряків "застрягли" у порту Тартус (Сирія) на заарештованому сирійськими органами влади судні "Старшина Деров". Вони уклали контракт із турецьким судновласником і вирушили, як їм обіцяли, до Лівану - на борт судна.

Однак з'ясувалося, що судно перебуває в Сирії. Капітан порту Тартус відібрав в українців паспорти та інші документи, які відмовився повертати, щоб "вони сиділи на борту і не вешталися десь".

Також з'ясувалося, що судно і його судновласник під загрозою санкцій за неодноразові заходження в окупований Крим. Зарплату морякам не виплачували. На борту судна вантажу не було, і весь цей час воно жодного разу не залишало межі порту.

Вагітній жінці світить в'язниця через... критику томатного пюре в соцмережі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 13:30

Жінка може потрапити до в'язниці після того, як написала критичний відгук про банку томатного пюре. Про це пише Daily Star, передають Патріоти України. Виробник Erisco Foods заявив, що 39-річна Чіома Околі завдала шкоди репутації їхнього бренду, коли н...

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...