Робочі руки втікають: Польща може втратити півмільйона українських заробітчан

Українські заробітчани в Польщі можуть віддати перевагу Німеччині. Можливий відтік може становити півмільйона громадян, йдеться у повідомленні Die Welt, повідомляють Патріоти України.

Причина тому законопроект, який уряд ФРН затвердив 9 грудня. Документ передбачає скасування з 2020 року пріоритету для громадян Німеччини та інших країн Євросоюзу при прийомі на роботу. Якщо його схвалить Бундестаг, кваліфіковані працівники з України отримають можливість легально працевлаштуватися в Німеччині.

Зараз у Польщі проживає близько 2 млн українських трудових мігрантів. За найгіршого сценарію для сусідів – країну покине мільйон робітників. Це завдасть серйозної шкоди польській економіці, вважає Спілка підприємців та роботодавців Польщі.

Спілка підприємців та роботодавців закликала польський уряд удосконалити міграційне законодавство з метою залучення іноземних робітників.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...