Робот-будівельник може залишити без роботи людей (фото, відео)

Уже зовсім скоро робот-муляр Hadrian X замінить будівельників. Адже він зможе побудувати цілий будинок всього за два дні - і навіть не візьме перерву на чай.

Робот, який побудує будинок за два дні. Скріншот.

Австралійські інженери компанії Caterpillar представили гігантського робота-будівельника Hadrian X, який укладає 1000 цеглин в годину. Робот працює 24 години на добу і може завершити будівництво будинку всього за два дні, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Hadrian X має 28-метрову «клешню», яка з'єднується з корпусом. За допомогою роботизованої руки пристрій захоплює цеглини і розміщує їх відповідно до плану будівлі.

Робот може працювати з цеглою різного розміру. Крім того, він також ріже, шліфує і дробить будівельний матеріал, підганяючи його під необхідні параметри. Замість традиційного цементу робот буде використовувати будівельний клей. Це дозволить ще більше максимізувати швидкість збірки, а також підвищить міцність і теплову ефективність будівлі.

Для проектування будинку, над яким Hadrian X потрібно буде працювати, використовуються 3D-технології комп'ютерного дизайну (CAD) - з їх допомогою робот «розуміє», куди треба покласти кожну цеглину.

Робота встановлюватимуть на базу звичайної будівельної вантажівки. Інженери компанії говорять, що пристрій являє собою 3D-роботизовану технологію цегляної кладки. Вперше ідею представили в минулому році. Відомо, що проект обійшовся компанії Caterpillar в 2 мільйони доларів.

"Дістав з-під завалів трьох людей": У Дніпрі 14-літній підліток допомагав рятувати постраждалих після атаки РФ (фото)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:52

Місцеві журналісти також поспілкувались з юним рятувальником. Тимофій мешкає неподалік п'ятиповерхівки, в яку влучив ворожий снаряд. Він відразу прибіг на місце трагедії та почав допомагати рятувальникам. Юнак допомагав виводити постраждалих людей з ме...

Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...