Родом із України: Померла відома радянська актриса

За словами близьких, останній місяць життя акторка відчувала себе погано і не вставала з ліжка.

Фото: ЗМІ

У Москві в ніч на вівторок, 27 лютого, померла найстаріша актриса Московського академічного театру імені Маяковського Тетяна Карпова, яка народилася в Україні. Про це заявили на сторінці театру в Facebook, повідомляють Патріоти України.

"З великим сумом повідомляємо, що на 103-му році житті не стало легендарної актриси, народної артистки СРСР Тетяни Карпової", – йдеться в повідомленні.

Карпова народилася у Харкові в 1916 році і прожила там до 17 років, після чого поїхала в Москву. У 1938 закінчила Театральне училище при Московському театрі Революції, який в 1954 році перейменували на Театр імені Маяковського.

Актриса зіграла понад півсотні ролей. До 2011 року вона продовжувала працювати в театрі. За своє життя була відзначена престижними нагородами, серед яких Сталінська премія першого ступеня, орден "Знак Пошани", орден Пошани та інші.

"Західні країни охопить хаос громадянської війни": Ілон Маск "спрогнозував", що чекає на Європу

середа, 24 квітень 2024, 12:39

Західні країни рано чи пізно захопить хаос громадянської війни. Про це заявив у соцмережі Х американський мільярдер Ілон Маск. Таким чином він відреагував на публікацію канадського професора Гада Саада, який спрогнозував конфлікт через міграційну політ...

Житель Прикарпаття захоплювався вагнерівцями і російськими "казаками", але далі втрутилась СБУ (фото)

середа, 24 квітень 2024, 12:27

В Івано-Франківську судитимуть антиукраїнського агітатора, який захоплювався вагнерівцями і російськими "казаками". Йому "світить" до 8 років в'язниці. Про це повідомили у Службі безпеки в Івано-Франківській області, передають Патріоти України. Інтерне...