Російський хакер похвалився, як "зламав" вибори президента США

Фото: ЗМІ

Російський хакер Костянтин Козловський, якого звинувачують у зломі систем російських банків, заявив, що розробив програму LDCS, яка вплинула на видачу результатів у день голосування на президентських виборах у США. Цю заяву він зробив під час засідання Мосміськсуду щодо продовження йому запобіжного заходу, повідомляють Патріоти України.

Зазначається, що Козловський також зажадав надіслати йому адвоката з відповідною підготовкою, який зміг би у співпраці з технічним фахівцем підтвердити його слова.

У свою чергу, дружина Козловського Анна розповіла журналістам, що 30 січня сім'ю хакера допитували представники Слідчого департаменту МВС і співробітники Центру інформаційної безпеки ФСБ.

Як відомо, у грудні 2017 року Козловський заявив, що "виконував різні завдання під керівництвом співробітників ФСБ", серед яких були: злом серверів Національного комітету Демократичної партії США, листування кандидата в президенти США Хілларі Клінтон і атаки на американські військові підприємства.

За словами Козловського, він почав співпрацювати з ФСБ у 2008 році. У свідченнях житель Єкатеринбурга стверджував, що в ФСБ йому давали завдання "проводити заходи" у США і країнах Євросоюзу.

Хакер був арештований влітку 2016 року. У ФСБ і МВС повідомляли, що припинили діяльність 40 хакерів із угруповання Lurk, які, за версією слідства, за допомогою однойменного вірусу викрали понад 1,2 млрд рублів із рахунків російських банків.

Водій загинув на місці: На Чернігівщині автівка врізалася в блокпост (фото)

четвер, 28 березень 2024, 13:50

В Чернігівській області 27 березня водій Renault Scenic на виїзді з міста Корюківка врізався у блокпост і загинув. Про це повідомляє обласна поліція, передають Патріоти України. Зазначається, що 23-річний водій автомобіля Renault Scenic не впорався з к...

Вагітній жінці світить в'язниця через... критику томатного пюре в соцмережі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 13:30

Жінка може потрапити до в'язниці після того, як написала критичний відгук про банку томатного пюре. Про це пише Daily Star, передають Патріоти України. Виробник Erisco Foods заявив, що 39-річна Чіома Околі завдала шкоди репутації їхнього бренду, коли н...