"Роскомнагляд розлючений. Блокують мільйони IP, усе валиться, а Telegram тримається", - російський політик

Прагнення Роскомнадзора заблокувати месенджер Telegram згуртувало громадянське суспільство у РФ, переконаний росіянин.

Ілюстрація: gazeta.uz

Спроба російської влади заблокувати месенджер Telegram пов'язана з бажанням контролювати поширення інформації в країні, заявив у коментарі виданню "Гордон" російський політик і правозахисник Лев Шлосберг, повідомляють Патріоти України.

"У світі існують можливості, які дають змогу і надалі безперешкодно заходити у Telegram. У моїх каналах і групах останніми днями значно збільшилась кількість учасників. Ми не відчуваємо жодних проблем із комунікацією. Спроба заблокувати Telegram не пов'язана з бажанням виконувати законодавство. Це чиста цензура. Спецслужби хочуть цілодобово стежити за російськими громадянами і читати листування певних людей. А Telegram став одним із провідних у РФ джерел надходження інформації. У ньому зареєстрований кожен десятий мешканець країни - це політично значуща аудиторія. Інформацію у Telegram не можна піддати цензурі. А це не входило до планів російської влади. Обсяг незалежної політичної, кримінальної інформації та відомостей про злочини вищих посадових осіб став просто величезним", - підкреслив Шлосберг.

За його словами, через дії Роскомнадзора багато росіян втратило доступ до банківських і торговельних сервісів. "Ми за два кліки подолали формальні перешкоди Роскомнадзора. Але водночас у своєму прагненні заблокувати Telegram вони схожі на пітекантропів, що намагаються наздогнати надзвуковий літак. Це виглядає смішно. Роскомнагляд розлючений. Блокують мільйони IP - люди втратили доступ до банківських і торговельних сервісів. Все валиться, а Telegram тримається. Щодо Facebook, то він, на мій погляд, не несе такої загрози владі РФ. Інша справа, що звідти мітлою вимели велику кількість кремлівських тролів. Я охоче вірю, що Роскомнадзор може спробувати заблокувати будь-які соцмережі і месенджери, чиї бази даних зберігають за межами Росії. Поки ми бачимо абсолютне безсилля російської держави у боротьбі з прогресом", - сказав співрозмовник.

На його думку, незважаючи на блокування, роботу у Росії продовжать усі месенджери. "Дії держави, які ми спостерігаємо, просто стирають у пил обіцянки президента РФ про просування і забезпечення цифрового прогресу у країні. Але загалом я б до всього ставився спокійно: розум все одно сильніший за мракобісся. Думаю, всі месенджери й надалі працюватимуть у Росії. Адже для повного їх блокування країну необхідно повністю відключити від інтернету. Складно сказати, чи готова нинішня влада піти на такий крок. Але економічні наслідки такої блокади будуть просто жахливими. Поки ми бачимо згуртування російського громадянського суспільства через дії держави", - резюмував Шлосберг.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...