"Розколу не буде"? Євстратій Зоря розповів, якими будуть наслідки томосу для України (відео)

Розколу церкви після надання Українській православній церкві томосу, яким лякає Московський патріархат, не буде. Про це заявив прес-секретар УПЦ КП архієпископ Євстратій (Зоря), зазначивши - максимум, що може бути, - це відхід самої Московської патріархії від спілкування, повідомляють Патріоти України.

"Я звертаю увагу на термін, який вони вживають - "станеться розкол". Розкол не стається, розкол хтось робить. І коли Москва каже, що вона побоюється, що станеться розкол, то тим самим вона показує, що вона готова це робити. Тому нехай замисляться: на кому буде відповідальність, і хто відокремиться від єдності церкви", - сказав він.

Також він припустив, що МП припинять спілкування на нетривалий термін. "Тобто не станеться розколу церкви як такої. Якщо вони відійдуть від спілкування, то вони відійдуть. І то це буде насправді ненадовго", - переконаний архієпископ.

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...