Розстріл поліцейських у Дніпрі: У МВД встановили особу чоловіка, який відволік увагу патрульної

За словами Геращенко, людина, зафіксована на відео, - інший водій маршрутки.

Ілюстрація: ЖЖ

Патрульна у Дніпрі дійсно вчасно не зреагувала, тому що відволіклася на якогось громадянина, особа якого вже встановлена. Про це заявив секретар Комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Антон Геращенко, коментуючи відео з поліцейськими під час трагедії, повідомляють Патріоти України з посиланням на 112 Україна.

"Там (на відео) є момент, при якому Ольга (поліцейська) дійсно відволіклася. І розплатилася за це ціною власного життя і колеги. Вона могла стріляти в злочинця, і ми уважно аналізували кожну її мить, останні секунди її життя. Якщо б вона вистрілила в нього, вона могла влучити в мирних людей. Вона ціною свого життя не допустила загибель мирних громадян", - заявив Геращенко.

За його даними, особистість людини, з яким розмовляла патрульна, встановлена. Це інший водій маршрутки. Він вже допитаний і дав свідчення. "Ніяких таємних моментів в цьому немає. Є окремі люди, які намагаються влаштовувати танці на кістках, знімають різного роду відео, намагаються таким чином отримати більше переглядів на YouTube. Цей злочин буде розслідувано у встановлені законом строки, а підозрювана особа, вбивця Пугачов, я вважаю, повинен отримати довічне ув'язнення. Йому нема чого робити серед людського суспільства", - зазначив Геращенко.

Геращенко також додав, що зараз міністр внутрішніх справ попросив у Кабміну кошти для того, щоб кожен патрульний поліцейський був обладнаний відеокамерою.

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...