Періодичне дотримання посту зменшує навантаження на печінку й нирки, а також знижує ризик виникнення серцево-судинних захворювань. Таку думку висловила лікар-дієтолог Оксана Скиталінська, повідомляють Патріоти України.
«Коли ми їмо менше м'ясних продуктів, розвантажується і печінка, нирки – на них іде менше навантаження. Цей період надзвичайно корисний у віці 40-65 років, тому що людям у такому віці треба обмежувати червоне м'ясо, яке є джерелом амінокислоти, що провокує запальні процеси, процеси старіння і навіть інфаркт та інсульт», - зазначила дієтолог.
За її словами, тисячолітня історія дотримання посту нашими предками отримала підтвердження сучасної науки, яка каже, що обмеження білків тваринного походження дуже корисне.
При цьому вона додала, що особливих змін у раціоні людини при постуванні не відбувається, тому що ми лише замінюємо білки тваринного походження білками рослинного походження і просто відмовляємося від м'яса і молочних продуктів.
Жителька Золотого Потоку Чортківського району на Тернопільщині Ганна Храпко відзначила столітній ювілей. У свої роки жінка співає та очікує на завершення російсько-української війни. Про це йдеться у сюжеті «Суспільного», передають Патріоти України. У ...
У Харкові через "взаємне непорозуміння" сталася бійка колишнього військовослужбовця з представниками територіального центру комплектування (ТЦК). Про це 10 травня Харківський обласний ТЦК заявив у Facebook, передають Патріоти України. "У соціальних мер...