Періодичне дотримання посту зменшує навантаження на печінку й нирки, а також знижує ризик виникнення серцево-судинних захворювань. Таку думку висловила лікар-дієтолог Оксана Скиталінська, повідомляють Патріоти України.
«Коли ми їмо менше м'ясних продуктів, розвантажується і печінка, нирки – на них іде менше навантаження. Цей період надзвичайно корисний у віці 40-65 років, тому що людям у такому віці треба обмежувати червоне м'ясо, яке є джерелом амінокислоти, що провокує запальні процеси, процеси старіння і навіть інфаркт та інсульт», - зазначила дієтолог.
За її словами, тисячолітня історія дотримання посту нашими предками отримала підтвердження сучасної науки, яка каже, що обмеження білків тваринного походження дуже корисне.
При цьому вона додала, що особливих змін у раціоні людини при постуванні не відбувається, тому що ми лише замінюємо білки тваринного походження білками рослинного походження і просто відмовляємося від м'яса і молочних продуктів.
Смертельний грибок, що походить зі стародавніх гробниць, може допомогти в лікуванні раку крові, як з’ясували дослідники, передають Патріоти України. Aspergillus flavus — це грибок, що росте на мертвій рослинній тканині в ґрунті та поширюється на зернов...
Колишній український чемпіон світу з боксу Василь Ломаченко вступив у різку онлайн-перепалку з волонтером Сергієм Стерненком, звинувативши його в лицемірстві та привілейованості. Приводом стало обговорення наслідків обстрілу школи в Білгород-Дністровсь...