Періодичне дотримання посту зменшує навантаження на печінку й нирки, а також знижує ризик виникнення серцево-судинних захворювань. Таку думку висловила лікар-дієтолог Оксана Скиталінська, повідомляють Патріоти України.
«Коли ми їмо менше м'ясних продуктів, розвантажується і печінка, нирки – на них іде менше навантаження. Цей період надзвичайно корисний у віці 40-65 років, тому що людям у такому віці треба обмежувати червоне м'ясо, яке є джерелом амінокислоти, що провокує запальні процеси, процеси старіння і навіть інфаркт та інсульт», - зазначила дієтолог.
За її словами, тисячолітня історія дотримання посту нашими предками отримала підтвердження сучасної науки, яка каже, що обмеження білків тваринного походження дуже корисне.
При цьому вона додала, що особливих змін у раціоні людини при постуванні не відбувається, тому що ми лише замінюємо білки тваринного походження білками рослинного походження і просто відмовляємося від м'яса і молочних продуктів.
На Черкащині засудили шістьох людей, які, за версією слідства, повідомляли у месенджерах про локації ТЦК в регіоні. Щодо трьох підозрюваних обвинувальні акти скерували до суду, повідомила Суспільному речниця Служби безпеки України у Черкаській області ...
Фахівці Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника зафіксували на природоохоронній території поблизу села Камʼянка гніздо чорного лелеки. . Чорний лелека – дуже обережний і рідкісний птах, тож кожне гніздо має величезне значення д...