Періодичне дотримання посту зменшує навантаження на печінку й нирки, а також знижує ризик виникнення серцево-судинних захворювань. Таку думку висловила лікар-дієтолог Оксана Скиталінська, повідомляють Патріоти України.
«Коли ми їмо менше м'ясних продуктів, розвантажується і печінка, нирки – на них іде менше навантаження. Цей період надзвичайно корисний у віці 40-65 років, тому що людям у такому віці треба обмежувати червоне м'ясо, яке є джерелом амінокислоти, що провокує запальні процеси, процеси старіння і навіть інфаркт та інсульт», - зазначила дієтолог.
За її словами, тисячолітня історія дотримання посту нашими предками отримала підтвердження сучасної науки, яка каже, що обмеження білків тваринного походження дуже корисне.
При цьому вона додала, що особливих змін у раціоні людини при постуванні не відбувається, тому що ми лише замінюємо білки тваринного походження білками рослинного походження і просто відмовляємося від м'яса і молочних продуктів.
Вчені з Університету штату Вашингтон з’ясували, що сон по-різному впливає на мотивацію чоловіків та жінок. Зокрема, результати дослідження, опублікованого в журналі Sex Roles, свідчать: саме жінки більше страждають від наслідків безсонних ночей у профе...
У бразильському місті Палмейра-дус-Індіос сталася надзвичайна подія: 90-річного чоловіка, якого офіційно оголосили мертвим, родичі виявили живим у морзі, передають Патріоти України. Як повідомляє Mirror, пацієнта госпіталізували 1 вересня. Наступного д...