Руйнуємо стереотипи: Продукти, які виявилися кориснішими, ніж ви думали

На жаль, не все смачне є корисним, проте, згідно останніх наукових досліджень чимало улюблених смаколиків все ж виявилися корисними.

Більшість людей ділить всі продукти на корисні і шкідливі. Перші потрібно їсти постійно, а другі – геть виключити зі свого раціону. У нашому меню є чимало продуктів, які вважаються не здоровими, але вони приносять багато користі організму. Або як мінімум не такі страшні, як про це всі говорять, повідомляють Патріоти України.

Ми готові виписати індульгенцію продуктам, у шкідливості яких мало хто сумнівається.

1. Віскі

У Гарвардському університеті довели, що помірна кількість алкоголю підвищує рівень ліпопротеїдів високої щільності (або «хорошого» холестерину) в організмі. У віскі міститься високий рівень елагової кислоти. Це антиоксидант, здатний знищувати патогенні клітини, що провокують хвороби серця та рак.Вїнстон Черчилль був любителем цього напою, що не завадило йому прожити довге життя і зробити блискучу політичну кар’єру. Головне, мати міру.

2. Десерти

Нехай десерти й складно назвати здоровою їжею, проте і вони можуть бути корисними. Дієтологи впевнені, що люди, які позбавляють себе улюблених солодощів, з меншою ймовірністю дотримуються принципів здорового харчування у довгостроковій перспективі. Бет Сесіл вважає, що категорична заборона на солодощі тільки збільшує тягу до них. Причому зростає ризик не тільки зірватися і з’їсти цілу коробку маффінів, а й захопитися випивкою у спробі замінити задоволення від улюбленого десерту. В здоровому харчуванні важлива не стільки відмова від шкідливої їжі, скільки розумний баланс. Якщо ваша дієта не приносить ніякої радості, її буде дуже важко дотримуватись.

3.Пальмова олія.

Пальмова олія стала одним із найпоширеніших і дешевих видів рослинного жиру в світі. У ній міститься багато антиоксидантів – каротиноїдів, які позитивно впливають на ослаблені волосся та шкіру. Олія пальми є рекордсменом за вмістом вітаміну Е, в складі якого є токотриенол і токоферол. Вони борються з вільними радикалами, що провокують появу раку. Людей люблять лякати тим, що пальмова олія нібито не перетравлюється, тому що плавиться при температурі вище за температуру людського тіла. Це неправда, адже жири перетравлюються в організмі людини не під впливом температур, а за допомогою біологічно активних речовин – ферментів. Головна шкода цієї олії полягає у високому вмісті насичених жирів. Але такі самі жири присутні і у вершковому маслі.

4. Локшина

Склад локшини швидкого приготування не виглядає таким, що лякає. Так, у ньому є пшеничне борошно і пальмова олія, але, як ми вже з’ясували, цей продукт не такий страшний, як багато хто вважає. Реальних збитків спричинює пакетик зі смаковими добавками, так як у ньому може бути добова норма солі. Вилийте бульйон, і велика частина небезпек такого продукту піде разом із ним.

Якщо ви любите локшину швидкого приготування, використовуйте її як основу для інших страв. Серйозної шкоди цей продукт може завдати тільки при тривалому щоденному вживанні. І то лише з тієї причини, що організм не буде отримувати достатньо вітамінів і макроелементів. Однак від разової порції шкоди не буде.

5. Попкорн

Попкорн багатий клітковиною, яка покращує роботу травної системи і знижує рівень цукру в крові. Наявність у кукурудзі поліфенолів робить попкорн однією з найбільш корисних закусок. Поліфеноли мають антиоксидантну дію і позитивно впливають на стан шкіри, а також захищають організм від численних хвороб. Калорійність попкорну порадує тих, хто худне: в стандартній порції без олії і добавок міститься всього 70 ккал. При цьому повітряна кукурудза швидко приносить відчуття насичення. У США працює справжній Інститут попкорну. Вчені довели, що 30 г попкорна на день зменшують ризик виникнення діабету, виразки шлунка, раку прямої кишки, а також запобігають серцево-судинним захворюванням.

6. Яйця

Чимало звинувачень було висунуто в сторону такого популярного продукту, як яйця. Проблеми з серцем, діабет, сальмонельоз та навіть онкологія – ось лише мала частина того, чим лякають любителів яєчні та омлетів. Але попри це яйця – один з найбагатших вітамінами продуктів. У них містяться вітаміни D і K, необхідні організму для зміцнення кісток, а також холін, який регулює рівень інсуліну і покращує метаболізм, і лейцин, який бере участь у будові м’язів. Яйця можуть надовго блокувати відчуття голоду. Головне, не їсти їх занадто багато (2-3 в день більш ніж достатньо). І так, холестерин, що міститься в яйцях не провокує серцевих захворювань.

7. Морозимо

Цей калорійний десерт не такий вже й страшний. Вчені довели, що морозиво діє як антидепресант, приводить до ладу нервову систему і знімає напругу. Щоб смаколик був дійсно корисним, уважно стежте за складом. У ньому не повинно бути рослинних жирів, барвників, консервантів і штучних добавок. Зате обов’язково повинне бути присутнім незбиране молоко. Звертайте увагу і на рівень жирності: чим він нижчий, тим більше в морозиві цукру.

Опублікував: Тетяна Ісічук

У Євпаторії понад 200 тварин загинули під час пожежі у зоопарку

вівторок, 16 квітень 2024, 11:44

В тимчасово окупованій Євпаторії вночі згорів екзотаріум Тропік-парк, на пожежі врятовано жінку та двох ведмедів. Про це повідомляють російські ЗМІ у вівторок, 16 квітня.Зазначається, що повідомлення про спалах надійшло до служби порятунку о 02:33. Вог...

Готові відкритися уже через місяць: В аеропорту "Київ" заговорили про відновлення польотів

вівторок, 16 квітень 2024, 9:57

Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) готовий приймати пасажирів через місяць з моменту відкриття авіаперевезень. Коли саме це станеться, поки що невідомо, проте керівництво "Києва" запевняє, що всі технічні пошкодження аеропорту можна швидко усунути. П...