"Русский мир" пришел": У Сімферополі нищать житло містян заради "стройки века" (фото, відео)

Фото: ЗМІ

Російські окупанти в анексованому Криму віджимають у жителів Сімферополя земля, під будівництво житлового комплексу "Кримська роза", повідомляють Патріоти України.

Підконтрольне окупантам ЗМІ Крим.інформ зазначає, що нібито власники "незаконних споруд на самовільно зайнятому масиві "Кримська роза" добровільно демонтують свої об'єкти".

"Очищення території відбувається за домовленістю з власником землі - забудовником майбутнього житлового мікрорайону на півночі Сімферополя. У більшості випадків незаконні об'єкти представляють собою одно- і двоповерхові будинки без обробки", - йдеться у повідомленні.

Окупанти наголошують, що на знесення кожного будови йде не більше години. "Ми бачимо добровільний демонтаж незаконної будови. Це 12-й будинок в цій частині міста. Зокрема, на цій ділянці землі в радіусі 50 метрів це вже третє будова, яка добровільно розбирається людьми", - розповів гендиректор компанії "Акура" Валерій Семененко.

Сімферопольці, які "добровільно" погодилися на знесення їхніх будинків отримують від забудовника матеріальну допомогу. "Один з знесених сьогодні будинків оцінений в 1,7 млн рублів (850 тис. грн)", - відзначили окупанти.

"Наймасштабніший в Криму проект житлової забудови з поетичною назвою "Кримська роза" виходить на етап будівництва. Важка техніка вирушить на один з ділянок майбутнього мікрорайону на півночі Сімферополя - між вулицями Київська та Никанорова - вже в лютому", - відзначили у окупантів 2 лютого.

У "Крим.Реалії" зазначають, що 4 лютого в Сімферополі активісти "галявини протесту" провели мітинг, на якому закликали російського президента Володимира Путіна "захистити від знесення будинки і мечеть" і оголосили про початок голодування.

На місці "галявини протесту" "Стрілецька" готуються будувати новий район на 9 тисяч осіб під назвою "Кримська роза". Крім житлових будинків, планують звести школи, дитячі садки, спортивні комплекси і магазини. Зараз тут живуть переважно репатріанти.

Будівельники повідомили, всього на території майбутнього мікрорайону було 50 незаконних споруд, зараз їх залишається 35. Крім того, на даний момент за "самозахоплення" притягнуто до адміністративної відповідальності 15 осіб.

Постанови підконтрольного Кремлю суда не оскаржувалися. Громадяни сплатили штрафи в розмірі від 5 до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів.



У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...