"Русский мир" пришел: В окупованому Криму бізнесмени з РФ відібрали будинок у вчительки

Жительку окупованого Судака вигнали з будиночку, в якому вона жила 20 років. Мешкала в домі при пансіонаті з 1995 року, повідомляють кримські ЗМІ, повідомляють Патріоти України.

Світлані Ільїновій 79 років. 48 з яких вона пропрацювала викладачкою і 20 років - вчителькою у школі. Жінка розповідає, що проблеми почалися з 2013 року, Керівництво пансіонату запропонувало їй квартири замість будиночка. Але згодом рішення змінили та дозволили приватизувати житло.

"Сподіваючись на це, в 2014 році ми зробили капремонт, я за свій рахунок поставила три електричних стовпи, провела окрему електролінію, воду", розповідає кримчанка.

У 2014 Крим був захоплений російськими військами і пансіонат переданий компанії з Архангельська. За словами Ільїнової нові власники два рази зверталися до суду з позовами про виселення пенсіонерки. Але програвали,бо жінка жила на тій території більше 20 років, а в сільській раді є рішення про забезпечення її житлом.

Світлана Ільїнова звернулася до так званого Верховного суду Криму, який виніс рішення на її користь. Однак сторону архангельських підприємців зайняв так званий районний суд Судака. Суддя, який виніс рішення висилити вчительку, аргументує свою відмову тим, що бізнесмени вже віддали цю землю третім особам і заселення пенсіонерки зашкодить їх інтересам.

Виконавча служба прийняла рішення повернути вчительці будиночок, але росіяни не спішать його виконувати. Бізнесмени подали позов про відтермінування повернення майна.

"Приїжджі бізнесмени, щоб не повертати будинок і максимально відтягнути дату, коли виконавці зможуть примусово повернути майно, подали в Судакський суд позов з проханням про відстрочку, - нарікає Світлана Ільінова. - Причина та сама: будинок зданий в оренду, ключів від нього немає".

Зможуть демонтувати? Мінкульт позбавив Арку дружби народів у Києві статусу пам’ятки історії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:30

Мінкульт своїм наказом позбавив Арку дружби народів статусу пам’ятки історії. Відповідно, тепер цей монумент може бути повністю демонтований.Про це повідомили в пресслужбі відомства. 26 квітня 2022 року скульптурна частина монумента була прибрана з цен...

В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...