"Русский мир" в вишиванці: Відомий соціолог вказав на важливу загрозу для українців

Українці та росіяни, маючи абсолютно різні політичні погляди, сповідують єдину систему цінностей, і це є серйозною загрозою.

Євген Головаха. Фото: gogetnews.info

В українському суспільстві матеріальні цінності переважають над постматеріальними, що може привести до утворення в Україні "русского мира" в вишиванці. Таку думку озвучив доктор філософських наук, соціолог Євген Головаха, повідомляють Патріоти України з посиланням на Апостроф.

"До матеріальних цінностей належать безпека, добробут і статус в ієрархії. До постматеріальних - самовираження і самореалізація", - відзначає він.

При цьому Головаха каже, що в європейських та глобальних дослідженнях цінностей профілі України і Росії залишаються схожими за винятком політичних цінностей.

"За ці чотири роки ми, змінивши політичну орієнтацію, відійшли дуже далеко від Росії як політичний суб'єкт. При цьому як носії системи вкорінених соціальних цінностей і уявлень про світ ми всі ще схожі, і тому велика загроза отримати дзеркальну Росії систему - "русский мир" в вишиванці", - пояснює він.

За словами соціолога, суспільство, нетолерантне до людей з іншим кольором шкіри і іншою сексуальною орієнтацією, а також що не визнає різноманіття мов і релігій, буде по суті залишатися схожим на російське.

Є загиблі та поранені: Китай накрив потужний торнадо (відео)

субота, 27 квітень 2024, 23:51

У суботу потужний торнадо накрив китайське місто Гуанчжоу. Про це повідомляє Associated Press, передають Патріоти України. Китайське метеорологічне управління повідомило, що торнадо обрушився в обід на район Байюнь в Гуанчжоу, розгалуженому мегаполісі ...

"Пішов добровільно – отримав довічне": Рідні військових влаштували у Києві на Майдані акцію за чіткі терміни служби

субота, 27 квітень 2024, 23:39

Маніпуляції влади з термінами демобілізації, аж до повної відмови до кінця невідомо якої тривалості війни, викликає обурення тих, хто роками по мобілізації захищає Україну та їх рідних. У центрі Києва зранку в суботу 27 квітня родичі військовослужбовці...