Саме життя вже підказує: Відомий журналіст розказав, як українській владі знайти "ключ від Криму"

Якщо закон про кримських татар, людей, які борються проти російської репресивної машини в Криму, так і не ухвалять, настане образа й розчарування.

Ілюстрація: krimchel.ruАкт підтримки кримських татар допоможе Україні повернути анексований Росією Крим. Таку думку у своєму блозі на "Обозревателе" висловив журналіст Айдер Муждабаєв, повідомляють Патріоти України.

За його словами, шлях до Криму лежить через захист і підтримку права корінного народу півострова жити на своїй землі і бути на ній господарем.

"Тому було дуже добре до 18 травня, до річниці геноциду кримських татар 1944 року, прийняти акт підтримки кримських татар. Це означає – ухвалити закон і, нарешті, законодавчо визнати кримських татар корінним народом України, переформатувати АРК Крим у національну автономію кримських татар і посиленим чином підтримувати захист свого корінного народу на міжнародній арені. Саме життя вже підказує, навіть судді оонівські, українському уряду – "захищайте свій корінний народ", – зазначив Муждабаєв.

На його думку, якщо закон про кримських татар, людей, які борються проти російської репресивної машини в Криму, так і не ухвалять, настане образа й розчарування.

"Вони (кримські татари. – Ред.) такого ставлення до себе з боку держави, яка залишила їх у заручниках, не заслужили", – зауважив журналіст.

Депортації не буде? Одна з країн Європейського Союзу пообіцяла не висилати українців з недійсними паспортами

субота, 27 квітень 2024, 7:54

У Німеччині тимчасова посвідка на проживання для українців може бути отримана навіть без дійсного паспорта. Однак вона може бути видана лише за умови ідентифікації особи. Про це розповів представник Сенату Берліну у відповіді на запит DW, передають Пат...

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...