СБУ не дрімає: У мерії Харкова викрили агента ФСБ

За словами представників спецслужби, чиновник був завербований у 2017 році на території Росії кадровим співробітником ФСБ полковником Олександром Ушаковим.

СБУ затримала чиновника-зрадника. Фото: соцмережі.

Співробітники СБУ затримали чиновника Харківської міськради, завербованого Федеральною службою безпеки РФ. Про це на брифінгу в Києві повідомив представник Департаменту контррозвідки СБУ Володимир Настюк, передають Патріоти України.

Раніше співробітники СБУ зруйнували «виборчу піраміду», яка працювала в ряді регіонів України. Настюк зазначив, що 5 березня контррозвідка затримала громадянина України, який є заступником директора одного з департаментів Харківської мерії.
Йому оголошено підозру в зраді, а також обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 діб. За словами представника спецслужби, чиновник був завербований у 2017 році на території Росії кадровим співробітником ФСБ полковником Олександром Ушаковим. Ушаков також фігурує як помічник міністра освіти Нижегородської області РФ (ця посада, на думку українських спецслужб, використовується як прикриття для проведення підривної діяльності проти України).
Познайомилися затриманий з Ушаковим раніше - в 2016 року в Нальчику (Кабардино-Балкарська Республіка РФ), де український чиновник знаходився як турист. «Слід зазначити, що громадянин України був досить цінним джерелом інформації для російської спецслужби. Про це свідчить те, що Ушаков проводив зустрічі з ним на території третіх країн. У Празі (Чехія), Салоніки (Греція), в Мінську (Білорусь) і неодноразово на території РФ в Бєлгороді», - зазначив спікер СБУ.
За його словами, чиновник ці поїздки пояснював як туристичні або «для участі в громадських заходах». «Він збирав і передавав для російських спецслужб інформацію про молодіжні організації та рухи, про їхніх лідерів, про діяльність і фінансування релігійних громад різних конфесій ,; національно-патріотичних об'єднаннях громадян, їх проектах, керівників і ступеня впливу на розвиток ситуації співробітниках Харківської міської ради», - розповів Настюк.

На питання журналіста, чи йде мова про директора департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Семена Хмельницького, співробітник СБУ відповів, що розкривати особистість чиновника не має права.

"Дістав з-під завалів трьох людей": У Дніпрі 14-літній підліток допомагав рятувати постраждалих після атаки РФ (фото)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:52

Місцеві журналісти також поспілкувались з юним рятувальником. Тимофій мешкає неподалік п'ятиповерхівки, в яку влучив ворожий снаряд. Він відразу прибіг на місце трагедії та почав допомагати рятувальникам. Юнак допомагав виводити постраждалих людей з ме...

Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...