Пропонуємо вашій увазі огляд найкращих і популярних рецептів, як заготовити баклажани на зиму. Читайте, вибирайте, пригощайтеся, запасайтеся і насолоджуйтеся чудовим смаком цих дивовижних овочів, передають Патріоти України.
Консервовані баклажани на зиму з солодким болгарським перцем і солодкуватою морквою - це чудова зимова закуска до багатьох гарнірів і м'ясних страв. Такі баклажани можна їсти навіть просто зі свіжим хлібом - це і правда дуже смачно!
Завдяки тому, що в даному рецепті не використовуються гострі овочі та приправи, такі баклажани на зиму виходять дуже ніжними на смак, навіть трохи солодкуватими, і напевно сподобаються любителям більш ніжних страв, а не гострих закусок, від яких пече в горлі, а з очей течуть сльози.
Особливість цього рецепту полягає в тому, що відварені баклажани на зиму консервуються з сирими овочами, які не потребують додаткової теплової обробки, за винятком безпосередньо самої стерилізації.
Баклажани на зиму з болгарським перцем і морквою - інгредієнти:
Баклажани на зиму з болгарським перцем і морквою - приготування:
Спочатку підготуй баклажани. Зріж хвостики, помий, наколи з усіх боків виделкою і провари в киплячій солоній воді 5-10 хвилин в залежності від розміру баклажанів.
Відварені баклажани помісти під гніт приблизно на 40 хвилин, щоб з них пішла зайва рідина.
Почисти баклажани від шкірки і поріж середніми кубиками.
Підготуй інші овочі. Болгарський перець поріж невеликими кубиками. Подрібни цибулю. Моркву потри на крупній тертці. Подрібни зелень.
Часник пропусти через часничницю. Часнику слід брати трохи, щоб він привніс аромат страві, а не гостроту.
З'єднай усі овочі, посоли, додай цукор за смаком, оцет, олію, перемішай і постав у холодильник на 2 години, щоб овочі трохи пустили сік.
Настояні баклажани розклади по підготовлених чистих банках і постав стерилізуватися: літрові банки - на 50 хвилин, півлітрові - на 40 хвилин.
Закатай баклажани на зиму, переверни банки, укутай ковдрою і залиш до повного охолодження.
Консервовані баклажани з перцем - це відмінна зимова закуска до основних страв. Їх можна також їсти просто зі свіжим хлібом. Спробуй приготувати!
Консервовані баклажани з перцем
Тобі знадобиться:
Як приготувати консервовані баклажани з перцем:
Консервовані баклажани з перцем: крок 1
Овочі помийте і почистіть. Баклажани поріжте великими шматочками, посоліть і залиште на півгодини, щоб зійшла гіркота. Потім відваріть баклажани в киплячій воді приблизно 5 хвилин.
Консервовані баклажани з перцем: крок 2
Пропустіть через м'ясорубку часник, перець, кріп і петрушку. Додайте до овочевої суміші сіль, оцет, олію, перемішайте і закип'ятіть.
Консервовані баклажани з перцем: крок 3
З баклажанів злийте воду, додайте часниково-перецево-соляну суміш, перемішайте і розкладіть по банках.
Консервовані баклажани з перцем: крок 4
Простерилизуйте баклажани 15-20 хвилин і закатайте. Консервовані баклажани готові.
Молдовський соус муждей являє собою гостру приправу , яка містить в своїй основі часник , сіль і рослинне масло. Його подають до м'яса , риби, овочів , а також з ним роблять консервацію , зокрема солять баклажани на зиму.
Баклажани на зиму , приготовані з таким соусом, мають дуже приємний смак і аромат, і на святковому столі користуються великою популярністю.
Щоб приготувати солоні баклажани на зиму під соусом муждей, тобі знадобиться:
Солоні баклажани на зиму - спосіб приготування:
Завдяки горіховому соусу, консервовані баклажани по-грузинськи набувають дуже приємного специфічного аромату і присмаку.
Готуються консервовані баклажани просто, із доступних продуктів, а на столі така закуска незмінно користується популярністю серед гостей.
Щоб приготувати консервовані баклажани по-грузинськи, тобі знадобиться:
Консервовані баклажани по-грузинськи - рецепт приготування:
Ще один різновид заготовки на зиму баклажанів - це консервовані баклажани з помідорами без болгарського перцю.
Така закатка чудово смакує у вигляді закуски до м'ясних страв і з картопляним гарніром.
Для любителів гостренького у консервовані баклажани з помідорами можна додати гіркий перець. Якщо ви віддаєте перевагу більш м'якому смаку, можна обійтися і без нього.
Можуть послужити заготівлею для майбутнього салату.
Якщо після відкривання банки закатки ви додасте до неї подрібнену свіжу цибулю і трохи запашної соняшникової олії, то ваші консервовані баклажани з помідорами набудуть зовсім нового смаку й аромату.
Щоб приготувати консервовані баклажани з помідорами, вам знадобиться:
2 кг баклажанів, 1 кг неперезрілих помідорів, 3-4 зубки часнику, за бажанням 1 стручок гіркого перцю, 2 ст. ложки оцту, 2 ст. ложки цукру, 1 ст. ложка солі.
Консервовані баклажани з помідорами - рецепт приготування:
Помийте овочі.
Баклажани поріжте середніми шматочками, засипте сіллю і залиште на 20-30 хвилин, щоб пішла гіркота. Потім промийте водою.
Обсмажте баклажани на олії на середньому вогні 7-10 хвилин.
Помідори поріжте невеликими скибочками.
Подрібніть часник і гіркий перець.
З'єднайте гарячі баклажани з помідорами, гірким перцем і часником, додайте сіль, цукор, оцет і акуратно перемішайте.
Розкладіть по банках, простерилизуйте 20-25 хвилин і закатайте.
Переверніть банки і укутайте до повного охолодження.
Коли прийде час куштувати консервовані баклажани з помідорами, перш ніж подати на стіл, додайте у баклажани дрібно нарізану цибулю і трохи запашної рослинної олії.
Консервовані баклажани " Вогник " дуже популярні на будь-якому святковому столі, особливо в зимову новорічну пору.
Ця закатка має названу "Вогник" тому, що вона гостренька і веселенька. Крім баклажанів до складу "Вогника" входить червоний (або жовтий) болгарський перець і гострий гіркий перчик.
До речі саме за рахунок кількості покладеного в консервовані баклажани гіркого перцю ви можете коригувати "температуру" свого "Вогника" і робити його або гостріше, або м'якше за смаком.
Щоб приготувати консервовані баклажани " Вогник ", вам потрібно:
5 кг баклажанів, 2,5 кг червоного або жовтого болгарського перцю, 4-5 стручків гострого червоного перцю, 200 г часнику, пучок зелені петрушки і кропу, 0,5 л олії, 250 мл 9%-го оцту, 2,5 столових ложки солі.
Як приготувати консервовані баклажани "Вогник":
Овочі помийте і почистіть.
Баклажани поріжте великими шматочками, посоліть і залиште на півгодини, щоб зійшла гіркота.
Потім відваріть баклажани в киплячій воді приблизно 5 хвилин.
Пропустіть через м'ясорубку часник, перець, кріп і петрушку.
Додайте до овочевої суміші сіль, оцет, олію, перемішайте і закип'ятіть.
З баклажанів злийте воду, додайте часниково-перецево-соляну суміш, перемішайте і розкладіть по банках.
Простерилизуйте баклажани "Вогник" 15-20 хвилин і закатайте.
Консервовані баклажани "Вогник" готові.
Приготуй баклажани на зиму - легка овочева закуска стане паличкою-виручалочкою до обіднього столу. Випробуй простий рецепт із баклажанів - овочеве соте.
Соте з баклажанів
Інгредієнти:
- 2 кг баклажанів,
- 1 кг помідорів,
- 400 г цибулі,
- 4-6 шт. моркви,
- 4-6 солодких перців,
- ½ склянки цукру,
- 2 ст.л. солі,
- 4 зубчики часнику,
- 2 лаврових листа,
- пучок петрушки,
- чорний перець горошком - за смаком.
Приготування
1. Баклажани наріж шматочками або кубиками, цибулю дрібно нарубай, перець наріж кільцями, помідори - скибочками, моркву - соломкою. Петрушку подрібни.
2. Солодкий перець і помідори посоли й дай трохи настоятися, поки вони не пустять сік.
3. Візьми каструлю, в якій тушкуватимеш соте. Налий у неї олію, виклади шарами разом із соком: помідори, цибулю, баклажани, моркву, солодкий перець, петрушку. Додай перець горошком, лавровий лист, також можеш іще трохи присолити. Тушкуй 45-50 хвилин на невеликому вогні, періодично помішуючи. За 4 хвилини до готовності додай дрібно нарізаний часник.
4. Готове соте закатай у банку. Зверни увагу: якщо не любиш солодкий перець, у рецепті його можна замінити на моркву, помідори або цибулю.
Баклажани гострі на зиму: перелік потрібних продуктів
Баклажани гострі на зиму: рецепт приготування
Варто зазначити, що цей рецепт розрахований на дуже міцні шлунки - враховуй це. Якщо хтось із твоїх домашніх має скарги на гастрит або виразку - краще не зловживати цією стравою. Баклажани гострі на зиму дійсно мають велику гостроту через значну кількість гіркого стручкового перцю і часнику. Якщо ти бажаєш, щоб закуска вийшла більш нейтральною, виключи з рецепта гострий перець або візьми один стручок. Ні в якому разі не додавай у маринад насіння гіркого перцю - від цього баклажани просто неможливо буде їсти.
Щоб приготувати заготовки з баклажанів на зиму, вам знадобиться:
5 кг баклажанів, 2,5 кг болгарського червоного перцю, 2 шт. гіркого перцю, 300 г часнику, 2 склянки олії, 1 склянка 9%-го оцту, 3/4 склянки цукру, 2-3 ст. ложки солі.
Рецепт заготовки з баклажанів на зиму:
Овочі помийте.
Баклажани наріжте шматочками середнього розміру і залийте підсоленою водою на 1 годину.
Злийте воду з баклажанів і помістіть їх в емальований посуд.
Солодкий і гіркий перець пропустіть через м'ясорубку і додайте в баклажани.
Протушкуйте баклажани з перцем на слабкому вогні під кришкою протягом 30 хвилин.
Потім в овочеву суміш додайте оцет, цукор, сіль, олію, перемішайте і тушкуйте 10 хвилин.
Подрібніть часник, додайте в баклажани і тушкуйте ще 5 хвилин.
Розлийте заготовки з баклажанів по стерилізованих банках і закатайте.
Переверніть банки, накрийте рушником або ковдрою і залиште до повного охолодження.
Баклажани по-грузинськи: перелік інгредієнтів
Баклажани по-грузинськи: процес приготування
Баклажани по-грузинськи, зважаючи на високий вміст олії та оцту, чудово зберігаються в прохолодному місці, недоступному прямому сонячному світлу. Закуска виходить дійсно пікантною і дуже незвичайною. Ця страва не рекомендована до вживання людям, які страждають на хронічний гастрит або мають звернення з приводу виразки шлунка.
Тим не менш, такі баклажани дуже смачні і прекрасно урізноманітнюють будь-який святковий стіл. Всі інгредієнти дуже вдало підібрані і чудово підходять одне до одного, завдяки чому страва, незважаючи на свою складність, повністю гармонійна. Ось побачиш: кожен, хто спробує цю закуску в твоєму виконанні, не відмовиться від добавки і від рецепта приготування.
На війні проти російських бойовиків загинув грузинський доброволець - 24-річний Леван Лохішвілі. Про це повідомляє Ехо Кавказа, передають Патріоти України. Зазначається, що захисник загинув 19 листопада у Херсонській області внаслідок вибуху саморобног...
В Україні протягом дії воєнного стану пенсіонери-чорнобильці щомісячно будуть отримувати доплату до пенсії у розмірі 2361 грн. Про це йдеться у проєкті закону № 12000, передають Патріоти України. Зазначається, що відповідно до нового законопроєкту про ...