Секрети здорового харчування: Вчені розповіли про корисні властивості сала

У салі міститься вітаміни, мікроелементи та арахідонові кислоти.

Лікарі повідомили про те, що свиняче сало допомагає зробити міцніше імунну систему. Крім того, вживання сала покращує функціонування головного мозку і знижує ризик виникнення хвороби Альцгеймера, передають Патріоти України.
У свинячому салі містяться вітаміни А, Е, D, F, мікроелементи, жирні кислоти, як насичені, так і ненасичені. Найціннішою серед кислот, що містяться в свинячому салі, є арахідонова кислота, що володіє цілим спектром корисних ефектів: дана речовина покращує стан головного мозку, а також серцевого м'яза, нирок і покращує склад крові, виводячи з неї зайві холестеринові бляшки. Дослідження показали, що у людей, які їдять сало, знижується ризик розвитку хвороби Альцгеймера.
Позитивною властивістю володіє один з головних компонентів свинячого сала - лецитин. Він робить мембрани клітин більш еластичними та міцними, що особливо важливо для стінок кровоносних судин. Тому вживання сала покращує також функціонал серцево-судинної системи.
У людей, в раціон яких входить сало, за спостереженнями фахівців, знижується ризик виникнення онкологічних захворювань, оскільки цей продукт містить багато антиоксидантів. Присутність свинячого сала в раціоні допомагає виводити надлишок холестерину, токсини з організму. На думку медиків, якщо час від часу його вживати, то можна знизити ризики розвитку онкологічних патологій.

У той же час фахівці попереджають, що свиняче сало вимагає поміркованості та досить з'їдати не більше 2 невеликих шматочків в день - найкраще разом з хлібом і зеленню.

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку (фото)

субота, 20 квітень 2024, 16:19

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку в Голосіївському районі. Про це повідомила патрульна поліція Києва та оприлюднила відповідні фото, передають Патріоти України. "У Голосіївському районі інспектори отримали повідомлення п...

Катерина Кухар відреагувала на критику військового Олександра Терена і зізналася, чи танцює під Чайковського

субота, 20 квітень 2024, 15:52

Прима-балерина і керівниця хореографічного коледжу Катерина Кухар прокоментувала висловлювання військового Олександра Терена про те, що вона і танцюрист Олександр Стоянов «заробляють на балетних постановках російських композиторів», передають Патріоти ...