Сенсація в медицині! У людини знайшли новий орган

Дослідники з Інституту медичних досліджень Гарвана (Австралія) виявили в тілі людини мікроскопічний орган з зовнішньої сторони лімфатичних вузлів, який є частиною імунної системи людини. У його функції входить запам'ятовування всіх вакцин і пережитих інфекцій, які раніше потрапили в організм, повідомляють Патріоти України.

Усередині органу, який отримав назву "субкапсулярне проліферативне вогнище", знаходяться клітини, які вступають в бій з новими інфекціями.

"Відкриття нового органу імунної системи допоможе нам краще зрозуміти, як саме працюють вакцини. Вакцина тренує, і тим самим готує імунну систему до вироблення антитіл в разі виникнення інфекції. До цього часу нам не було відомо про те, як саме це відбувається", - розповів доктор Три Фан.

Для виявлення нового мікрооргана вченим знадобилося зняти 3D відео роботи імунної системи. Це дозволило розпізнати велику кількість імунних клітин різного типу, локалізованих в новому органі. Дослідники описують його як "кафе швидкого обслуговування", яке швидко "обслуговує" імунітет при боротьбі з вже знайомими йому інфекціями.

Серед розпізнаних клітин велика кількість B-лімфоцитів або клітин пам'яті. Саме вони відіграють важливу роль у боротьбі з певним видом інфекції. B-лімфоцити потім перетворюються в плазматичні клітини, що продукують антитіла, які безпосередньо усувають загрозу.

На думку дослідників, розташування нової структури у верхній частині лімфатичних вузлів найкращим чином сприяє боротьбі з інфекцією, оскільки саме в цьому місці відбувається впровадження бактерій.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...