Середня пенсія $300: Українець розповів про життя у Південній Кореї

Корейська держава підтримує пенсіонерів, а молодь заохочує до створення сім'ї.

Андрій Літвінов 8 років живе у Південній Кореї. Фото: gazeta.uaУ Кореї середня пенсія $300. Цих грошей вистачить, щоб двічі сходити у ресторан. Але літні люди мають хороший соціальний пакет. Держава їх повністю забезпечує їжею, платить за квартиру, повідомляють Патріоти України.

Про це розповідає українець Андрій Літвінов, який вісім років живе у Південній Кореї.

"Безхатьки тут є лише у мегаполісах. Їх небагато. Але це не вина держави, люди обирають такий шлях самі. Не можуть взяти себе в руки, наприклад, кинути пити. В іншому випадку, дуже добре діють соціальні програми. Якщо хтось зацікавлений покращити своє життя, йому дадуть шанс заробити, - розповідає Андрій Літвінов . - Є шокуючі картини, коли бабусі і дідусі, яким по 80 років, збирають макулатуру. Тягнуть здоровенні візки, а їм ніхто не допомагає. Зароблять 20 доларів в день і щасливі. Для них це нормально".

При народженні третьої дитини виплачують 10 тис.доларів. Фото: gazeta.uaЗараз у Кореї демографічні проблеми. Суспільство старіє. Через малу кількість дітей закриваються навчальні класи, каже українець.

"Молодь більше зацікавлена кар'єрою, тож держава намагається заохотити їх до створення сім'ї. За третю дитину дають 10 тис. доларів, за четверту — ще більше. Самі пологи безкоштовні. Після народження дитини, від держави на місяць присилають жінку, яка допомагає займатися домашньою роботою. Пере речі, готує, прибирає, водить старших дітей у садочок".

"Також для молодих сімей держава робить конкурс на матеріальну допомогу. Головний критерії - це дохід менше півтори тисячі доларів щомісяця. Перевагу надають багатодітним сім'ям, людям з інвалідністю, волонтерам. Дають суму, яка необхідна на оренду житла, терміном в десять років. Ми також виграли цей конкурс. Уже шість років не платимо за житло".

Джерело: Gazeta.ua

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...