Сезон холоду та епідемій: У МОЗ попередили про три штами грипу

Групи ризику важкого перебігу грипу - діти і люди, старші 60 років.

Ілюстрація:http://nv.ua/В Україні почався новий епідемічний сезон, з 3 жовтня зафіксовано 153 тисячі випадків ГРВІ. Нині епідемічний поріг не перевищений. Про це повідомила завідувачка Українським центром грипу та гострих респіраторних інфекцій Міністерства охорони здоров'я Тетяна Дихановська, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

За її словами, з 3 жовтня зафіксовано 153 тисячі випадків ГРВІ, з них 3700 госпіталізовано (75% - діти)."Дослідження зафіксували в 51% - парагрип. Вірус грипу в жодному регіоні країни не зафіксовано. Епідемічний поріг не перевищений", - сказала Дихановська.

Головний позаштатний інфекціоніст МОЗ Ольга Голубовська зазначила, що цього року в Україні циркулюватимуть три штами вірусу грипу: H3N2(Гонконг), H1N1 (Каліфорнія) і вірус грипу В. "А/Гонконг (H3N2) - не новий.

Циркулюватимуть також досить агресивний - H1N1 і грип, який характеризується легкими формами захворювання. Групи ризику важкого перебігу грипу - діти і люди старші 60 років", - сказала Голубовська.

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...