Шалені можливості і красиві жінки, або Навіщо американцеві переїжджати в Україну, - Сантенелло (фото)

"Це питання мені часто ставили як українці, так і американці. Не існує якоїсь однієї причини - спрацювали кілька факторів, що склалися в таке рішення. Це крок, зроблений на основі здорового глузду, поєднаного з невідомістю і пригодами. Наведу головні причини свого рішення", - пише у своєму блозі бізнесмен Пітер Сантенелло, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"Зв'язок зі світом

Географія, що помістила Україну поруч з непростими сусідами, дала їй також один з найкращих доступів до світу. Є багато місць, куди я можу тепер легко дістатися. Мені більше не потрібно долати десять часових поясів, щоб потрапити в Стамбул.

Поки я жив в Америці, відчував, що відносини зі світом у мене на відстані. При бажанні ми могли зустрітися, але це вимагало часу і грошей. І ми дуже сумували один за одним. Тепер я відчуваю, ніби живу разом зі світом. Інші країни – чимала їх кількість – лише у двох годинах звідси.

США впливають на себе самі: фільмами, спортом, музикою, ідеологією і так далі. Якщо додати до цього розташування Америки, то зрозуміло, чому вона так відособлена від всіх інших. Звичайно, іноді Україна відчуває себе, немов острів, але це і близько не схоже на те, як йдуть справи в Штатах.

Заробляти в усьому світі

Ще нещодавно гроші майже завжди приходили звідти, де ви жили. Більшість професій як і раніше діють за таким принципом. Але одна з головних переваг 2018-го полягає в тому, що ніколи ще не було так просто знайти зручну для себе систему заробітку. Дохід більше не повинен приходити саме звідти, де ви знаходитеся, буває навіть краще, якщо це не так. Я б не хотів, щоб мої інвестиції, нерухомість, бізнес, місце проживання і гроші розташовувалися в одній країні. Що, якщо цей корабель піде на дно?

Я розповідав про свого знайомого художника з Києва, який пише дві картини на місяць, продає глобальній аудиторії і відмінно себе почуває в Києві. У моєї дівчини є офісна робота, але вона захоплюється астрологією. Через Instagram вона залучила клієнтів з усього світу, які платять їй за допомогу, і це перетворюється на її головне джерело доходу. Обидва ці приклади про заробіток у більш сильній валюті. Світ рухається в цьому напрямку. Існує чимало можливостей, які можна використовувати з вигодою для себе.

Покинути шум США

Штати зараз – досить гучне місце, як в політичному, так і соціальному плані. Вони знаходяться на дивному етапі зростаючого болю і поділу. Мене не хвилює, про що твітить президент, я не хочу слухати розділяючу риторику. В Україні у мене є простір – простір в голові, адже я не занурююся в поточний хаос американської політики, так само як і не втягуюся в українські політичні чвари.

Дитяча мрія/захват

Коли мені було вісім, і мама запитала, що я хочу отримати на Різдво, я попросив книгу про Радянський Союз. Цю частину світу демонізували, як ворога. Мене вчили боятися його, тому я його любив, хоча абсолютно нічого про нього не знав.

У молодшій школі у мене були друзі по листуванню з усього Радянського Союзу. Мені була близька слов'янська культура, справжня природа, її загадка і здатність людей глибше занурюватись у філософію речей. Це немов зламати код. Деякі з моїх найкращих друзів були саме з цієї частини світу.


Проамериканська культура

Мені жодного разу не довелося пояснювати, чому Дональд Трамп – президент Америки, і чому в американській політиці такий безлад. Люди тут не засуджують мене, ніби то я повинен захищати помилкову політику мого уряду, як якщо б брав участь в ухваленні рішень. Це скоріше властиво західним європейцям. Тут же люди відкриті і розслаблені, цікавляться, чому я тут, гостинні, теплі та готові допомогти.


Енергія/дух

В Україні особлива енергія, яку я не можу втілити в слова. Не знаю, чи виходить вона з язичницьких коренів цієї країни, турбулентності, поточного становища нації – не знаю. Так, в Україні є багато похмурого і складного, але є і протистоїть їм світло – яскраве і чисте. Відчуття, на якому зловить себе людина, прогулюючись парком Шевченка погожим днем, не отримати в Сінгапурі або Сан-Франциско.

Особистісне зростання

Моя культура для мене проста, я в ній народився – із завантаженими в мою операційну систему програмами. Інша справа – пересуватися іншим ландшафтом, зустрітися з невідомим, жити в культурі, яка абсолютно відрізняється від твоєї. Почати десь, де ти ні до чого не готовий. Дещо приносить дискомфорт. Але саме за рахунок цього дискомфорту відбувається зростання, і трапляються відкриття. Я дивлюся на життя, як на подорож зростання і відкриттів.

Жінки

Мені говорили, що це – єдина причина, з якої американець міг би переїхати в Україну. Красиві жінки – прекрасний бонус, будь-який чоловік, який заперечує це, бреше. Але нерозумно думати, що Україна – єдине місце в світі, де є жінки. Не можна сказати, що в сусідніх країнах справи на жіночому фронті йдуть погано або що в інших частинах світу немає такого бонусу. Втім, мені дуже пощастило, адже тут у мене є фантастична дівчина.

Можливості

Незважаючи на турбулентність, у Києві існує безліч можливостей. Або, можливо, ці можливості тут існують завдяки турбулентності. На папері Україна відлякує більшість іноземців. Багато що тут не було зроблено. При цьому податки неймовірно низькі – 5% для найму незалежних підрядників. Багато людей голодні до прогресу.

Життя в Україні – цікава подорож. Мені довелося розлучитися багато з чим вдома, але, зробивши так, я отримав тут багато з того, що ціную. Переїзд із США йде врозріз з популярними віяннями. Але для моїх інтересів і стилю життя переїхати в Україну, значить, залишитися вірним собі".

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...