Шанувальникам японських автівок: Mazda презентувала новенький родстер MX-5 (фото, відео)

30 років тому, 10 лютого 1989 року, японська компанія Mazda презентувала перший родстер MX-5 / Miata. Прем'єра відбулася на автосалоні у Чикаго. Авто коштувало $14 тис.

Ювілейна версія Mazda MX-5 - MX-5 30th Anniversary Edition

Модель виробляли на заводі у Хіросімі. За 30 років випуску з конвеєра зійшло більше 1 млн автомобілів, передають Патріоти України.Перше покоління моделі мало 120-сильний двигун 1.6. Мотор працював з 5-ступінчастою механікою. Авто розвивало 190 км / год. Підвіска була незалежною з важелями на всіх чотирьох колесах, зі стабілізатором поперечної стійкості спереду і ззаду.1997-го презентували друге покоління моделі. Потужність мотора 1.8 збільшили до 146 к.с. Максимальна швидкість збільшили на 7 км.Через 8 років на ринок вийшла Mazda MX-5 третього покоління. Потужність мотора 1.8 знизили до 126 к.с., зате з'явилася 160-сильна "четвірка" 2.0. Авто розганялося до "сотні" за 7,9 с. 2014-го компанія презентувала четверте покоління MX-5. Модель представили у п'яти різних рівнях комплектацій: SE, SE-L, SE-L Nav, Sport і Sport Nav.

2000-го Книга рекордів Гіннеса назвала MX-5 найбільш продаваним двомісним спортивним автомобілем в історії. У квітні 2016-го марка випустила свій мільйонний автомобіль MX-5.Днями, спеціально до ювілею, Mazda випустила нову модифікацію моделі. Її тираж 3 тис. штук. Новинка доступна у двох версіях - з м'яким верхом і жорстким RF-дахом. Машина отримала ковані диски Rays, кузов кольору Racing Orange.МX-5 оснастили дволітровим "атмосферником" Skyactiv-G. Його потужність 184 к.с. Коробка - шестиступінчаста "механіка" або "автомат".

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...