Щасливі, але по-різному: Вчені розкрили секрет бідних і багатих

Дослідження вчених в черговий раз підтвердило, що гроші не гарантують щастя, але здатні вплинути на те, як воно проявляється.

Ілюстрація: feelin.kiev.ua

Заможні люди відчувають більше позитивних емоцій від думок про самих себе. Люди, які заробляють менше, щасливі від можливості спілкуватися з іншими людьми, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

У дослідженні вчених з Каліфорнійського університету взяли участь 1519 осіб з різним рівнем доходу. Добровольців попросили оцінити, наскільки вони згодні з твердженнями на кшталт "Турбота про інших людей викликає у мене теплі почуття".

З'ясувалося, що для багатих людей головним джерелом позитивних емоцій є гордість і задоволення собою. Найбільш високо вони оцінювали фрази на кшталт "Я отримую задоволення, коли люди мене поважають". Для бідніших щастя проявляється в любові і співчуття.

"Це дослідження доводить, що гроші не гарантують щастя, але здатні вплинути на те, як воно проявляється", - говорить один з авторів дослідження Пол Піфф.

Адвокат розповів, скільки в'язнів насправді хочуть воювати

середа, 8 травень 2024, 21:30

На думку адвоката Сергія Старенького, невелика кількість ув'язнених виявить бажання воювати. За різними оцінками, якщо тисячу осіб мобілізують, "то це буде велика кількість". Верховна Рада сьогодні, 8 травня, ухвалила закон про мобілізацію засуджених о...

"Веде своє життя у країні, яка знищує нас": Відомий український тренер емоційно розкритикував Тимощука, який залишився в Росії

середа, 8 травень 2024, 20:54

Український футбольний тренер В’ячеслав Грозний висловив свою думку про колишнього гравця Шахтаря та збірної України Анатолія Тимощука, я кий після повномасштабного вторгнення РФ залишився працювати у Зеніті із Санкт-Петербурга. Грозний заявив, що вваж...