Щастя, воно не в російських грошах: Виконавцю хіта "Фелічіта" заборонили в’їзд в Україну

Альбано Каррізі пообіцяв зв'язатися з послом і Мінкультом України та розібратися, чому його ім'я в "чорному списку".

Аль Бано. Фото: РБК.

Міністерство культури України заборонило в’їзд до країни виконавцю хіта "Фелічіта", італійському співакові Альбано Каррізі (творчий псевдомнім Аль Бано). Артиста за поданням СБУ внесли до списку осіб, які становлять загрозу національній безпеці України. В СБУ співака звинувачують у публічній підтримці анексії Криму. Інформація про внесення Каррізі до "чорного списку" Мінкульту міститься на сайті відомства.

Артист вже висловив своє обурення щодо українського "чорного списку", заявивши, що з ним поводяться, "як з терористом". Аль Бано переконує, що ніколи не говорив нічого поганого про Україну. На думку виконавця, таке ставлення до людини, яка оспівує мир, є неприйнятним. Каррізі пообіцяв зв'язатися з послом і Мінкультом України та розібратися, чому його ім'я в "чорному списку".

Водночас іспанська газета La Vanguardia пише, що Україна внесла італійського виконавця в "чорний список" через його позитивне ставлення до президента Росії Володимира Путіна. Каррізі неодноразово висловлював своє захоплення російським лідером.

В одному з недавніх інтерв'ю співак зізнався, що тричі розмовляв з Путіним. "Перший раз ще в 1986 році, другий раз – у 2004 році напередодні Нового року, а третій раз – нещодавно на "святкуванні сторіччя КДБ", – пише La Vanguardia. Окрім виконавця хіта "Фелічіта", у "чорному списку" Мінстерства культури містяться імена ще 146 осіб.

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.