Ще й зарплату отримали: Звільнені за сепаратистські висловлювання в соцмережах одеські патрульні відновилися через суд

Тепер було б непогано звільнити тих, хто допустив помилки в звільненні сепаратистів. А ще – звільнити того, хто решті полісменів надав наказ платити сепарам зі своєї кишені.

Поліція Одеси. Фото: odesa.depo.uaОдеські патрульні поліцейські, яких в кінці листопада минулого року звільнили за сепаратистські висловлювання в соцмережах, відновилися через суд і навіть отримали зарплату за вимушений прогул, повідомлення про це в виданні "Думська" передають Патріоти України.

Як встановила Феміда, їх звільнення оформили вкрай безграмотно, з великою кількістю порушень законодавства. Наприклад, наказ Департаменту патрульної поліції від 24 листопада 2015 го, яким четвірка полісменів була відправлена на кисень, посилається на Дисциплінарний статут Нацполіціі, що не затверджений до сих пір.

Але навіть якщо автор наказу надасть посилання на діючий дисциплінарний статут органів внутрішніх справ, патрульних все одно відновили б, оскільки службове розслідування за фактом дисциплінарного проступку не проводилося навіть формально.

«В результаті їм виплатили зарплату за три місяці, причому для цього у частині одеських патрульних утримали по 200 грн місячного окладу», - стверджує джерело в управлінні патрульної поліції.

Чи будуть відновлені співробітники продовжувати службу в органах правопорядку або ж звільняться за власним бажанням, невідомо.

Нагадаємо, скандал навколо «сепаратистів» піднявся після того, як в мережі були опубліковані скріншоти з їх сторінок «Вконтакте». Правоохоронці репостили публікації з сепаратистських груп, підтримували дії «Беркута» на Майдані і несхвально відгукувалися про Україну і нинішню українську владу. Вже тоді «Думська» висловлювала сумніви в законності застосованих до них санкцій і прогнозувала відновлення звільнених через суд.

Українка Вероніка Мірошниченко зізналась, чому потиснула руку російській тенісистці

неділя, 5 травень 2024, 13:51

Тенісистка Вероніка Мірошниченко, яка має російський паспорт, поділилась спогадами з матчів проти представниць країни-агресора. Українка розповіла, що на емоціях потиснула руку росіянці Анастасії Тиханової, однак після цього ігнорувала всіх спортсменок...

"Йому треба вчити нашу історію": Зірка українського боксу розніс Ломаченка

неділя, 5 травень 2024, 13:14

Український боксер Тарас Шелестюк висловився про позицію ексчемпіона в трьох дивізіонах Василя Ломаченка щодо вторгнення Росії в Україну, передають Патріоти України. За словами спортсмена, його співвітчизник повинен вчити історію України. «Я роблю те, ...